Büyükşehir Belediyesinden Son Bir Yılda 12 Milyon Liranın Üzerinde Sosyal Yardım
Tekirdağ, 25 Şubat 2022 03:30Malatya Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak sosyal yardımlarda öncü olmaya devam ediyor. Son yıllarda sosyal belediyecilik adına yaptığı yatırım, hizmet ve uygulamaları her geçen yıl artıran Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında toplamda 12 milyon 171 bin lira değerinde sosyal yardım yaptı.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yoğun bir yardım faaliyeti gerçekleştirildi.
43 bin aileye gıda yardımı
Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara her fırsatta yardımlarını ulaştıran Malatya Büyükşehir Belediyesi, gelir durumuna göre gıda ve ekmek yardımında bulunuyor. Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde 27 bin 246 aileye ekmek, 15 bin 846 aileye gıda yardımı olmak üzere toplam 43 bin 92 aileye gıda ve ekmek yardımı yapıldı.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Kernek Külliyesi alt katında hizmete sunulan Vahap Küçük Hayır Çarşısında da ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendilerine tahsis edilen kartlara yüklenen kredi ile ihtiyaçlarını kendi istedikleri şekilde temin edebilme imkânlarına kavuştular.
Hayır Çarşısında gıda, giyim ve temizlik ürünlerinin yer aldığı 400’ün üzerinde ürün ise piyasa şartlarına göre çok daha uygun fiyatlarla ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetine sunuluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı içerisinde yaptığı sosyal yardımların toplam tutarı ise 5 milyon 783 bin 481 lirayı buldu.
İhtiyaç sahiplerine 6 milyon liranın üzerinde ilaç yardımı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ ilaç toplama kampanyası kapsamında toplanan ilaçlar ile duyarlı vatandaşlar tarafından ilaç toplama kutularına bırakılan ihtiyaç fazlası ilaçlar gerekli kontrollerden geçirildikten sonra ihtiyaç sahibi hastalar ile savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yardım kuruluşlarına teslim ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren eczanede de 2021 yılı içerisinde 3726 reçete karşılığında 23 bin 078 kutu ilacın yanı sıra Savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yardım kuruluşları aracılığı ile 37.535 kutu ilaç ve yine Huzurevine ise 393 kutu ilaç yardımı yapıldı. Yapılan bu yardımların toplam maddi değeri ise 6 milyon 388 bin lirayı buldu.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde yapılan sosyal yardımlar ile ilaç yardımlarının değeri toplamda 12 milyon 171 bin 480 lirayı buldu.
Tekirdağ, 25 Şubat 2022 03:30
Yorumlar (0)
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESNDEN BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU
CANDAN BAŞKAN: "TEKİRDAĞ'IMIZI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"
2025 Yılı Okul Yapımları Konulu Toplantı Düzenlendi
Vali Soytürk Tekirdağ Liman Bölge Başkanlığını Ziyaret Etti
TEK ÇOCUK YUVAMIZ MURATLI'DA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halkımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya Nüfus Günü Münasebetiyle Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Beyaz Eşya Sektör Toplantısı Düzenlendi
Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner’den Valimiz Sayın Recep Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN: "TARLADA İZİMİZ, HARMANDA SÖZÜMÜZ VAR" 10'UNCU HASAT BAYRAMI BEYAZKÖY'DE KUTLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Tören Düzenlendi
ÇERKEZKÖY'DE YAZ TATİLİ DOLU DOLU BAŞLADI
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ MÜHENDİS İSTİHDAM EDECEK
TEK KAFE'DE FİYATLAR DÜŞTÜ MEMNUNİYET ORANI ARTTI
23 NİSAN'A ÖZEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANNE VE ÇOCUKLARA ÖZEL ANKARA GEZİSİ
TEKİRDAĞ'IN CADDE VE KAVŞAKLARINA İKLİM DOSTU DOKUNUŞ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ERGENE'YE MODERN SPOR TESİSİ
Vali Soytürk Başkanlığında Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı Yapıldı
