Başkan Güder, Muhtarlar Gününü Kutladı
Gündem, 16 Ekim 2020 11:20BAŞKAN GÜDER: “GÖREVLER FARKLI OLSA DA ORTAK NOKTA MİLLETE HİZMETTİR”
BAŞKAN GÜDER: “GÖREVLER FARKLI OLSA DA ORTAK NOKTA MİLLETE HİZMETTİR”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ’19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla ilçede görev yapan 103 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Başkan Güder, “Görevler farklı olsa da ortak nokta millete hizmettir” diyerek, muhtarların gününü kutladı.
Battalgazi Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü nedeniyle özel bir program düzenledi. Düzenlenen programda Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçede görev yapan 103 mahalle muhtarını Battalgazi Belediyesi Konferans salonunda ağırlayarak, günlerini kutladı. Maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek düzenlenen programa; Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı A. Vahap Ortaç, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş ve Battalgazi İlçesinde bulunan mahalle muhtarları katıldı. Muhtarlık müessesinin toplumsal yaşamın önemli yapı taşlarından bir olduğunu hatırlatan Başkan Güder, “İstişare kültürüne dayalı hizmet anlayışımızla ilçemizin kalkınması ve gelişmesi için muhtarlarımızla birlikte elbirliği ve gönül birliğimizi sürdüreceğiz” dedi.
AKTAŞ: “MUHTARLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SİGORTASIDIR”
Programda ilk olarak konuşan Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş, “Muhtarlar gününde bizleri bir araya getiren Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkür ediyorum. Azerbaycan’a yapılan katliamı kınıyoruz. Avrupa yine üç maymunu oynuyor. Azerbaycan bayrağı Karabağ’a çekilecektir. Türk milleti olarak desteğimiz her daim sürecek. Muhtarlar, Türkiye Cumhuriyetinin sigortasıdır. Bu günümüzü kutlayan başkanımıza şükranlarımı sunarım.” şeklinde konuştu.
ORTAÇ: “ÇALIŞAN MUHTAR ARKADAŞLARIMIZI DEVLETİMİZ GÖRDÜ”
Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç ise, “19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla bugün Battalgazi Belediyemizde toplanmış bulunuyoruz. Özellikle muhtarlara saygınlık kazandıran sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tüm muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum. Geçen yılki muhtarlar toplantımızın üzerinden 1 yıl geçti ve bu geçen sürede çok şeyler yaşadık. Çok büyük bir felaketi Malatya’mızda maddi hasarlı olarak atlattık. Deprem ve arkasından yaşadığımız pandemi süreci çok zorlu geçti. Mahallelerimizde ki vaka sayılarında artış dikkat çekiyor. Malatya’mızda yaşayan tüm vatandaşlarımızın önlemlere sıkı sıkıya bağlı kalması gerektiği gün yüzüne çıkıyor. Devletimizin almış olduğu tedbirlerle bu durumu en hafif şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Pandemi öncesi ve sonrasında evine uğramadan çocuklarını görmeden çalışan muhtar arkadaşlarımızı devletimiz gördü. Başta Kaymakamımız Abdül Kadir Duran ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e, deprem ve pandemi döneminde bizlere vermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.”
EREN: “YEREL DEMOKRASİMİZİN 191 YILLIK TEMSİLCİLERİ MUHTARLARDIR”
Programda söz alan Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, “ Vatandaşa hizmet noktasında kutsi bir görev yapan, kanun ve yasalara uyan, vatanına, bayrağına, ezanına, devletine sahip çıkan yerel demokrasinin en eski temsili bakımından 191 yıllık bir kurumun temcileri muhtarlardır. 19 Ekim muhtarlar günü dolayısıyla bizleri unutmayan, bizleri bir araya getiren Kaymakamımız ve Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e muhtarlarım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN GÜDER: “İMKANLARIMIZ DAHİLİNDE MUHTARLARIMIZIN EMRİNDEYİZ”
Toplantıya katılan muhtarların gününü kutlayarak sözlerine başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Gözümüzün nuru, topluma ışık saçan ve vatandaşlarla bizlerin arasında köprü görevi üstlenen değerli muhtarlarımızın bu özel gününü kutluyorum. Muhtarlık zor bir görevdir. Belediye Başkanı olduktan sonra muhtarlarımızın görevinin zorluklarını yerinde gördük. Vatandaşlarımız tüm sorunlarını muhtarlara anlatıyor ve çözülmesini istiyor. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, sürekli olarak muhtarlarla buluşuyor, istişare ediyor. Cumhurbaşkanımızın muhtarlara kattığı anlam ve değer, eminim her platformda karşılık buldu. Cumhurbaşkanımız hak edene hak ettiği değeri veriyor. Hepimizin amacı bulunduğumuz konum itibariyle millete hizmet etmektir. Hizmetler yapılırken istekler sınırsız ama olanaklar sınırlı kalıyor. 2019 yılında göreve geldiğimiz zaman Dünya ölçeğinde ve ülkemizde ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. İlk olarak ekonomik abluka ile karşı karşıya kalmıştık. 2020 yılının daha güzel olacağını beklerken, Malatya’mızın çok ciddi boyutta etkilendiği Elazığ merkezli bir deprem yaşadık. O süreçte ülke ve millet olarak şükürler olsun ki birlik ve beraberliğimiz en güzel örneğini sergiledik. Depremin ardından bir pandemi süreci yaşadık ve yaşıyoruz. Bu süreçte Belediyeler olarak Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız tarafından ciddi çalışmalarımız oldu. Vatandaşlarımızın maddi ve manevi olarak her daim yanında olduk. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bizler her sabah güne başlarken Battalgazi’mize daha neler kazandırabilir ve yapabiliriz bunların düşüncesi içindeyiz. Battalgazi Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın emrindeyiz. Bize de verilen belirli bir bütçe var. Kimseye negatif bir yaklaşımımız olamaz. Görevler farklı olsa da ortak nokta millete hizmettir. İstişare kültürüne dayalı hizmet anlayışımızla ilçemizin kalkınması ve gelişmesi için muhtarlarımızla birlikte elbirliği ve gönül birliğimizi sürdüreceğiz. Rabbim hepimize sağlıklı bir ömür nasip etsin. 2024 yılında toplumun önüne çıktığımız zaman alnımızın ak ve sözümüzün olabileceği bir şekilde vatandaşlarımızın önümüze çıkmayı bizlere nasip etsin. Hepinizin muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.
KAYMAKAM DURAN: “CANLA BAŞTA ÇALIŞTIĞINIZA ŞAHİDİM”
Deprem ve pandemi sürecinde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı muhtarlara teşekkür eden Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, “Pandeminin ortaya çıkarmış olduğu sıkıntılardan dolayı böyle bir programla sizi unutmadığımızı, sizi hatırladığımızı göstermek istedik. Depremden sonraki süreçte vatandaşlarımıza ulaşma ve yardım etme noktasında, yine pandemi sürecinde pozitif çıkan vakaların evde kalması için filyasyon ekibinde almış olduğunuz görevlerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte hakikaten canla başta çalıştığınızı gözlerimle şahit oldum. Bundan sonraki süreçte de pandemiden dolayı pozitif olan vakaların evlerinde kalması için üzerinize düşen denetleme görevinizi harfiyen yerine getireceğinizden şüphem yok. Vatandaşlar bazen duyarsız ve dikkatsiz oluyorlar. Dışarı çıkıp virüsü başkasına bulaştırıyorlar. Bunun için sizlere önemli görevler düşüyor vatandaşı bilinçlendirme noktasında. Ben tekrar muhtar gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 19 Ekim Muhtarlar Günü anısına Battalgazi Bölgesindeki muhtarlara vatandaşa hizmetlerinden dolayı Teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Gündem, 16 Ekim 2020 11:20
Yorumlar (0)
Vali Soytürk, Mevlid-i Nebi Haftası Programına Katıldı
2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı
10. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Kapılarını Açtı
TEKİRDAĞ GENÇLİK VE SPORUN MERKEZİ OLACAK
2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesi Üniversite ve Öğrenci Yurtlarında Güvenlik Tedbirleri Değerlendirildi
Tarım, Sanayi, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın Açılışı Gerçekleştirildi
Vali Soytürk Taekwondo Şampiyonası’nda Derece Elde Eden Sporcuları Makamında Kabul Etti
Trakyaka Yönetim Kurulu Kırklareli’nde Toplandı
Çorlu İlçemizde Yaptırılacak Olan 16 Derslikli Ortaokulun Temeli Atıldı
Atatürk’ün Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkilabı’nın Uygulanmasının 98. Yıl Dönümü Kutlandı
Vali Soytürk “Tekirdağlı Yazarlar Buluşması” Etkinliğine Katıldı
98 YIL ÖNCE TEKİRDAĞ'DA BAŞLAYAN AYDINLANMA YOLCULUĞU ANILDI
Vali Soytürk 2026 YKS’de Derece Elde Eden Öğrencileri Makamında Kabul Etti
CANDAN BAŞKAN: "TRAKYA'NIN EN KAPSAMLI GENÇLİK MERKEZİNİ KURUYORUZ"
İlaç Sektörü Temsilcileri Toplantısı Düzenlendi
ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ SAHİLLERİNDE YENİ NESİL İNSANSIZ CANKURTARAN ARAÇLARI GÖREVDE
GÜÇLÜ İTFAİYE, GÜVENLİ TEKİRDAĞ: SARAY'A MODERN İSTASYON
UMKE Haftası Münasebetiyle Vali Soytürk’e Ziyaret
Kültür Varlıklarında Yapılacak Restorasyonlar Konulu Toplantı Düzenlendi
BÜYÜKŞEHİR'DEN ARI YAŞAM GÜCÜ İLE ÜRETİCİYE CANDAN DESTEK
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIRSAL ULAŞIMA CANDAN DOKUNUŞ
Çerkezköy İlçemizde Spor Salonu Yaptırılacak
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
