GELECEĞİN DÂHİLERİ ROBOT GÜNLERİ’NDE YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ
Gündem, 06 Temmuz 2021 02:23GELECEĞİN DÂHİLERİ ROBOT GÜNLERİ’NDE YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve diğer paydaşların işbirliğinde yapılan 6. Robot Günleri yoğun ilgi gördü. Bilim Erzurum’da düzenlenen Robot Günleri’nin ödül töreni de renkli görüntülere sahne oldu. Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer yetkililerin katıldığı törende dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Erzurum Valisi Okay Memiş, törende yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve önderliğinde Teknofest yarışmaları ve festivalleri düzenleniyor. İnşallah bizde sayın milletvekillerimizle beraber sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber Teknofest’i Erzurum’a almak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Robotik kodlama sınıfları daha önce sadece özel okullarda, özel kolejlerde yapılan bir uygulama idi. Göreve başladıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm arkadaşlarımızla beraber Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle ilçemizin tamamını robotik kodlama ve kodlama sınıflarının açılmasını başlattık ve hızlandırılmış olarak 74 tane robotik kodlama sınıfımız oldu” dedi.
ERZURUM’UN EĞİTİMDEKİ BAŞARISI
Vali Memiş, Erzurum’un eğitimdeki başarısını da ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bin yıl önce ecdadımız Çifte Minareli Medrese’yi, Yakutiye Medresesi’ni Erzurum’a boşuna yapmamış. Biz de bunları baz alarak göreve başladığımızda LGS’de Türkiye ortalamasının üç puan altındaydı Erzurum. İki buçuk yıl içerisinde LGS’de Türkiye ortalamasının on beş puan üstüne çıktık. İki buçuk yıl önce 58. sıradaydık. Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber, fedakâr öğretmenlerimizle, fedakâr İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle, hedef koyduk. Dedik ki ilk sene on sıra birden yükseleceğiz, sınavlar açıklandı ve 20 sıra birden yükseldik. Pandemi sürecine rağmen başarı oranında Türkiye’de 15 puan yukarıdayız. İsteyince oluyor. Ama nasıl? Fedakâr öğretmenlerle, fedakâr yöneticilerle ve bize fayda sağlayan yine Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla… Bu başarı Erzurum’un başarısı bu başarı kentin başarısıdır.”
BİLİM VE TEKNOLOJİNİN ÖNEMİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de konuşmasında bilim ve teknolojinin önemini anlattı. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Bilgi ve bilimin, teknolojinin, AR-GE faaliyetlerinin şehirlere ve ülkelere yön verdiği bir dönemdeyiz. Bilgiyi elinde bulunduran, bilimi kalkınmak için seferber edebilen toplumlar, ekonomik anlamda da gücü elinde bulundurmaktadır. Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur bilim ve teknolojidir. Bu noktada çağı yakından takip eden ve bünyesinde teknolojiyi barındıran sanayi ile birlikte çalışan üniversitelere ve eğitimle teknolojinin birlikte büyüdüğünü kabullenmiş işletmelere önemli görevler düşmektedir. Sürdürülebilir, rekabetçi ve güçlü bir ekonomi için yüksek teknolojili ve katma değerli üretim büyük önem taşımaktadır. Dünya’da bunu başarabilen şehirler ve ülkeler küresel rekabette de üst sıraları domine etmektedir.”
ROBOT VE OTOMASYON SİSTEMLERİ
Başkan Sekmen, teknolojik gelişmeler ve robot sistemleriyle ilgili şu görüşlere yer verdi: “Bilindiği gibi dışa bağımlılık, ciddi manada o ülkede kaynak transferine neden oluyor. Teknolojiye sahip olmazsanız, teknolojiyi yönetemezseniz ve kendi yazılımınıza ulaşamazsanız bu durum ülkelerin bağımsızlığını tehdit eden bir sonuca dahi ulaşabiliyor. İşte, bu tip organizasyonlar, yarışmalar her ülkenin kendi yerli yazılımı, kendi bilişimini geliştirme fırsatı da ortaya koyuyor. Oyun sektöründen eğitime, sağlık sektörüne ve savunma sanayine kadar, hayatın her noktasında yerini almaktadır bu teknolojiler. Robot ve otomasyon sistemleri, endüstri sektörünün rekabet gücünce kilit rol oynamaktadır. Montaj, robot sistemleri ve endüstriyel görüntü işleme sistemlerinin daha yoğun kullanılması üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve yüksek kalite standartlarına erişilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle rekabet gücünü arttırmak isteyen ülkeler, sektörler ve şirketler robotik teknolojilere yatırım yapmaktadırlar ve yatırım yapmak zorundadırlar. Büyük bir ivme kazanan 2023 Eğitim Vizyonu çalışmalarımız kapsamında yapay zeka projelerinin desteğiyle de tüm sektörler birbirine bağlantılı olarak çalışacak. Bunlarda gençlerin imzasının olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Türkiye'de robot teknolojisi her geçen gün gelişiyor ve büyüyor. Dünya çapında ödüllerimiz var, bunu da gururla izliyorum.” Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin de, konuşmasında bilginin önemini anlattı. Şahin, “Küresel düzende ‘bilgiye sahip olmak’ en değerli güçtür. Dün sahip olduğumuz avantajların yerini, yarın teknolojik gelişmeler ve bilimsel yenilikler alacaktır. Bu nedenle, bilim ve teknolojide ilerlemek, her şeyden önce bir milli menfaat meselesidir” diye konuştu. Konuşmaların ardından dereceye girenlere hediye verildi, Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında eğitim protokolü imzalandı.
Gündem, 06 Temmuz 2021 02:23
Yorumlar (0)
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESNDEN BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU
CANDAN BAŞKAN: "TEKİRDAĞ'IMIZI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"
2025 Yılı Okul Yapımları Konulu Toplantı Düzenlendi
Vali Soytürk Tekirdağ Liman Bölge Başkanlığını Ziyaret Etti
TEK ÇOCUK YUVAMIZ MURATLI'DA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halkımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya Nüfus Günü Münasebetiyle Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Beyaz Eşya Sektör Toplantısı Düzenlendi
Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner’den Valimiz Sayın Recep Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN: "TARLADA İZİMİZ, HARMANDA SÖZÜMÜZ VAR" 10'UNCU HASAT BAYRAMI BEYAZKÖY'DE KUTLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Tören Düzenlendi
ÇERKEZKÖY'DE YAZ TATİLİ DOLU DOLU BAŞLADI
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ MÜHENDİS İSTİHDAM EDECEK
TEK KAFE'DE FİYATLAR DÜŞTÜ MEMNUNİYET ORANI ARTTI
23 NİSAN'A ÖZEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANNE VE ÇOCUKLARA ÖZEL ANKARA GEZİSİ
TEKİRDAĞ'IN CADDE VE KAVŞAKLARINA İKLİM DOSTU DOKUNUŞ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ERGENE'YE MODERN SPOR TESİSİ
Vali Soytürk Başkanlığında Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı Yapıldı
