Fırat Edaş Yatırımları İle Köye Dönüşe Enerji Oluyor
Gündem, 14 Haziran 2021 11:34Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Tunceli’de köy ve kırsal alanlar için planladığı 6 milyon 246 bin TL tutarında gerçekleştireceği yatırımlar ile köye dönüşün enerjisi olmaya hazırlanıyor.
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Tunceli’de köy ve kırsal alanlar için planladığı 6 milyon 246 bin TL tutarında gerçekleştireceği yatırımlar ile köye dönüşün enerjisi olmaya hazırlanıyor.
Kaliteli ve kesintisiz enerji arzını Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde müşterilerine en iyi şekilde verme gayretiyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Fırat EDAŞ, köy ve kırsal bölgelerinin enerji kalitesini artırmak için kolları sıvadı.
Köye dönüş kapsamında olası artabilecek enerji ihtiyacını karşılamak ve merkezden kırsala elektrik dağıtım hizmet kalitesinde bütünlük sağlamak amacıyla Fırat EDAŞ, 6 milyon 246 bin TL’lik yatırım ile Tunceli’de Enerji Nakil Hattı (ENH) ve Alçak Gerilim (AG) olmak üzere toplam 563 direk üzerinde 30 km uzunluğundaki hattın tesis çalışmalarına başlıyor.
ÖMER KANDEMİR: “KÖY VE KIRSAL HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK”
Bölgenin gelişimine katkı sağlayacak yatırım çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Fırat EDAŞ Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir; 30 km uzunluğunda tesis edilecek projenin 18 km’lik kısmını ENH, 12 km’lik kısmını ise AG hattın oluşturacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “6 milyon 246 bin TL büyüklüğündeki yatırım dahilinde AG için 2 milyon 990 bin TL’lik bir harcama yapılırken, ENH için 3 milyon 255 bin TL büyüklüğünde önemli bir harcama yapılacak.” Yatırım çalışmasının tamamlanması halinde sadece bölgenin enerji arzı kalitesini artırmakla kalmayacağını hatırlatan Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir, dolaylı olarak köy ve kırsal yaşamı da kolaylaştıracağını sözlerine ekledi.
Yapılacak yatırımın önemli bir parçasını oluşturan Hozat ilçesinde Fırat EDAŞ; proje kapsamında Karaçavuş Köyü’ne bağlı Karsen Mezrası, Kalecik Köyü’ne bağlı Karataş Mezrası ve Sarısaltık Köyü’ne bağlı Akören Mezrası için ENH ve AG toplamında 3 milyon 61 bin TL tutarındaki yatırım ile 16,3 km uzunluğundaki hattın tesisini gerçekleştirecek. Özellikle kış aylarında mevsimsel zorlukları ve engebeli coğrafyası ile dikkat çeken Ovacık ilçesinde ise Çayüstü Köyü’nde ENH ve AG toplamında yaklaşık 737 bin 355 TL tutarında yapılacak harcama ile 3,5 km uzunluğunda hat tesis edilecek. AG ve ENH toplamında 6,7 km uzunluğa sahip 1 milyon 653 bin 618 TL’lik harcama ile Merkeze bağlı Çıralı Köyü’nün Bor Mezrası için yeni hat tesis edilecek. Nazımiye ilçesi özelinde Büyükyurt Köyü’ne bağlı Yakacık Mezrası için ENH ve AG toplamında da yaklaşık 794 bin TL’lik harcama ile 3,75 km uzunluğunda hattın tesisi de gerçekleştirilecek.
37 bin 365 kilometrekare alana sahip dağıtım bölgesinde 1 milyondan fazla müşterisine elektrik dağıtım hizmeti veren Fırat EDAŞ, kaliteli ve kesintisiz enerji arzı noktasında bölgenin gelişimine katkı sağlayacak yatırımların artarak devam edeceğine işaret etti.
Gündem, 14 Haziran 2021 11:34
Yorumlar (0)
Vali Soytürk, Mevlid-i Nebi Haftası Programına Katıldı
2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı
10. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Kapılarını Açtı
TEKİRDAĞ GENÇLİK VE SPORUN MERKEZİ OLACAK
2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesi Üniversite ve Öğrenci Yurtlarında Güvenlik Tedbirleri Değerlendirildi
Tarım, Sanayi, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın Açılışı Gerçekleştirildi
Vali Soytürk Taekwondo Şampiyonası’nda Derece Elde Eden Sporcuları Makamında Kabul Etti
Trakyaka Yönetim Kurulu Kırklareli’nde Toplandı
Çorlu İlçemizde Yaptırılacak Olan 16 Derslikli Ortaokulun Temeli Atıldı
Atatürk’ün Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkilabı’nın Uygulanmasının 98. Yıl Dönümü Kutlandı
Vali Soytürk “Tekirdağlı Yazarlar Buluşması” Etkinliğine Katıldı
98 YIL ÖNCE TEKİRDAĞ'DA BAŞLAYAN AYDINLANMA YOLCULUĞU ANILDI
Vali Soytürk 2026 YKS’de Derece Elde Eden Öğrencileri Makamında Kabul Etti
CANDAN BAŞKAN: "TRAKYA'NIN EN KAPSAMLI GENÇLİK MERKEZİNİ KURUYORUZ"
İlaç Sektörü Temsilcileri Toplantısı Düzenlendi
ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ SAHİLLERİNDE YENİ NESİL İNSANSIZ CANKURTARAN ARAÇLARI GÖREVDE
GÜÇLÜ İTFAİYE, GÜVENLİ TEKİRDAĞ: SARAY'A MODERN İSTASYON
UMKE Haftası Münasebetiyle Vali Soytürk’e Ziyaret
Kültür Varlıklarında Yapılacak Restorasyonlar Konulu Toplantı Düzenlendi
BÜYÜKŞEHİR'DEN ARI YAŞAM GÜCÜ İLE ÜRETİCİYE CANDAN DESTEK
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIRSAL ULAŞIMA CANDAN DOKUNUŞ
Çerkezköy İlçemizde Spor Salonu Yaptırılacak
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
