Çöpler Enerjiye Dönüştürülüyor
Gündem, 26 Mayıs 2021 11:32Başkan Gürkan Çöp Döküm Sahasında incelemelerde bulundu
Başkan Gürkan Çöp Döküm Sahasında incelemelerde bulundu
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Genel Sekreter Cemal Nogay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Daire Başkanları ve ilgili şube müdürleri ile birlikte Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı çöp döküm sahasını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürü Meltem İnanç tarafından çöp döküm sahasında yapılan çalışmalarla ilgili olarak bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar hakkında Başkan Gürkan ve katılımcılara detaylı bir şekilde bilgiler aktarıldı.
300 dönümlük alan çöp döküm alanı olarak kullanılmakta
Malatya genelinde toplanan atıkların enerjiye dönüştürüldüğünü belirten Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, “420 dönüm alanımızda 120 dönümlük alan hafriyat alanı olarak tahsis edilmiştir. 300 dönümlük alan ise çöp sahası olarak tahsis edilmiştir. Malatya genelinde toplanılan çöpler alanımızda ayrıştırılıp enerji üretim tesisinde elektrik üretimi için kullanılmaktadır. Ayrıştırılan çöplerimiz daha sonrasında düzenli toplama sahasına taşınmaktadır. Malatya için büyük bir kazanım olduğu inancındayım” dedi.
Verimli bir sunum oldu
Çöp döküm sahasındaki çalışmaların enerji üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Çöp döküm sahamızda ekiplerimiz tarafından çok güzel çalışmalar gerçekleştirilmekte. Görevli arkadaşlarımızın yaptığı sunumlar sonrasında Atık Tesisimizin rantabl ve optimum kullanılması, üretilen enerji miktarının yeşil enerji olması noktasında ayrıştırmayla ilgili bilgiler bizlere aktarıldı. Özellikle alana getirilen katı atıkların, tıbbi atıkların ayrıştığı yerler ve diğer evsel atıkların ayrıştığı yerlerle ilgili gerek kantar tartımı, sonrasında dağıtımı noktasında enerji üretimine geçişi ve arta kalan malzemelerin Kapıkaya mevkii Şişman Bölgesinde bulunan atık depoya gitmesi ve orada da metan gazıyla ayrıca enerji üretilmesi noktasında yapılan çalışmaları sunum eşliğinde görme imkanı bulduk.
Zaman zaman yakıtların, evsel atıkların, tıbbi atıkların ayrıştırılmasıyla ilgili şikâyetler geliyordu. Gelen şikâyetlerin giderilmesi noktasında ilgili arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar neticesinde gördüğümüz kadarıyla şikâyetler minimum düzeye inmiş. İnşallah geri kalan şikâyetleri de en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. İlçelerdeki atık istasyonlarının yapılıp alana gelen evsel atıkların artırılmasıyla enerji üretiminin artırılması aynı zamanda metan gazıyla elektrik üretilen Şişman bölgesinde ki depolarımıza da gerekli atığın gitmesini sağlayarak metan gazının oluşturulması ve oradan da enerjinin maksimum seviyede üretilmesi noktasında arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içerisindeler. Çalışmaları yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tesisimizin çevreye duyarlı olduğunu bizzat yerinde gördük ve inceledik. Tesisimizde yapılan çalışmaların Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.
Gündem, 26 Mayıs 2021 11:32
Yorumlar (0)
Vali Soytürk, Mevlid-i Nebi Haftası Programına Katıldı
2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı
10. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Kapılarını Açtı
TEKİRDAĞ GENÇLİK VE SPORUN MERKEZİ OLACAK
2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesi Üniversite ve Öğrenci Yurtlarında Güvenlik Tedbirleri Değerlendirildi
Tarım, Sanayi, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın Açılışı Gerçekleştirildi
Vali Soytürk Taekwondo Şampiyonası’nda Derece Elde Eden Sporcuları Makamında Kabul Etti
Trakyaka Yönetim Kurulu Kırklareli’nde Toplandı
Çorlu İlçemizde Yaptırılacak Olan 16 Derslikli Ortaokulun Temeli Atıldı
Atatürk’ün Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkilabı’nın Uygulanmasının 98. Yıl Dönümü Kutlandı
Vali Soytürk “Tekirdağlı Yazarlar Buluşması” Etkinliğine Katıldı
98 YIL ÖNCE TEKİRDAĞ'DA BAŞLAYAN AYDINLANMA YOLCULUĞU ANILDI
Vali Soytürk 2026 YKS’de Derece Elde Eden Öğrencileri Makamında Kabul Etti
CANDAN BAŞKAN: "TRAKYA'NIN EN KAPSAMLI GENÇLİK MERKEZİNİ KURUYORUZ"
İlaç Sektörü Temsilcileri Toplantısı Düzenlendi
ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ SAHİLLERİNDE YENİ NESİL İNSANSIZ CANKURTARAN ARAÇLARI GÖREVDE
GÜÇLÜ İTFAİYE, GÜVENLİ TEKİRDAĞ: SARAY'A MODERN İSTASYON
UMKE Haftası Münasebetiyle Vali Soytürk’e Ziyaret
Kültür Varlıklarında Yapılacak Restorasyonlar Konulu Toplantı Düzenlendi
BÜYÜKŞEHİR'DEN ARI YAŞAM GÜCÜ İLE ÜRETİCİYE CANDAN DESTEK
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIRSAL ULAŞIMA CANDAN DOKUNUŞ
Çerkezköy İlçemizde Spor Salonu Yaptırılacak
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
