Gürkan: Tüm İlçelerimize Ayrım Yapmadan Hizmet Ediyoruz
Tekirdağ, 20 Mart 2021 11:22Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Darende ilçesinde bir araya geldiği muhtarlarla biraraya gelerek "göreve geldiğimizden bu yana tüm ilçelerimize ayrım yapmadan hizmet ediyoruz" dedi. Darende’nin Malatya için ve Bölge için önemine değinen Gürkan, hizmet anlayışındaki adalet duygusuna vurgu yaparak, ilçenin en kısa sürede birçok yatırım alacağını söyledi.
Darende Turgut Özal Üniversitesi Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Darende Kaymakamı Malik Çalışır, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Darende Belediye Başkanvekili Tuncer Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Genel Sekreter Yardımcıları, AK Parti Darende İlçe Başkanı, MHP Darende İlçe Başkanı, Daire Başkanları ve STK temsilcileri katıldı.
2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı’nın açılışında konuşan Darende Belediye Başkanvekili Tuncer Çalık, yapılacak olan toplantının Darende İlçesi’ne hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, yapılan ve önümüzdeki dönemde yapılacak olan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür etti.
Muhtarlar Koordinasyon Toplantısında söz alan Darende Kaymakamı Malik Çalışır, “ 2021 yılında Büyükşehir Belediyemizin Darende İlçemizle ilgili yapacağı programlar üzerinde konuşacağız. Büyükşehir Belediyemize yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah eksiklikler ve yapılacak olan çalışmalar yerinde konuşulacak güzel kararlar alınacak.2021 senesi bittiğinde Darende için hayırlı bir seneyi Darendeliler geride bırakmış olacak” dedi.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, “Büyükşehir Belediyemiz, 2021 yılı yatırım döneminde Darende’mizde yapılması planlanan yatırımları, ihtiyaçları yerinde tespit, beklentileri ve talepleri yerinde tespit konusunda koordinasyon toplantısını bu sene Darende ilçemizden başlattı. İnşallah toplantımız Darende’nin ihtiyaçlarının giderilmesi ve beklentilerinin karşılanması adına faydalı ve verimli bir toplantı olacak. Büyükşehir Belediyemiz geçtiğimiz dönemde yaptığı yoğun çalışmayı inşallah Darende’mizde herkese hissettirecek. Başarılı çalışmalarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
“BİZE OY VERMİŞ VERMEMİŞ ANLAYIŞINA GİRMEDİK, GİRMEYECEĞİZ”
Darende ilçesinin kadim ve önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Darende kadim bir ilçemiz olmasından dolayı bizim için kıymetlidir. Darende Malatya’mızın en büyük ilçelerinden birisidir. İnanç değerlerimiz açısından değerlerimizin temayüz ettirilmesi, yaşatılması ve bunun turizme ve kültüre dönüştürülmesi noktasındaki gayretleri takdirle karşılıyoruz. Darende hem İslam tarihi açısından hem de Türk tarihi açısından önemli bir ilçemizdir. Bizim yönetim anlayışımızda adil ve adaletli olmak temel esastır. Bizim şemsiyemiz gökyüzüdür. Bizim yönetimimiz güneş gibidir. Gözünü kapatmayan, perdesini kapatmayan herkes bu yönetimden adil ve adaletli bir şekilde yararlanacaktır. Biz bize oy verilmiş oy verilmemiş anlayışı içerisine girmedik, girmeyeceğiz. Bizlerin eksikliği varsa telafi edeceğiz. Göreve geldikten sonra ikinci ve üçüncü yıl içerisinde asfaltsız, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yerleşim yeri olmayacak diye çalışma arkadaşlarımıza söyledik. Ayrıca akarsulara karışacak hiçbir atık su olmaması noktasında da arkadaşlarımıza söyledik. Gerek mali disiplin gerekse hizmetler noktasında hakikaten Malatya Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında en fazla yatırım yapan belediyedir. Sosyal kültürel anlamda ve ilçelerimize hizmet etme noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıl 2 bin km asfalt yol yapıldı. Yapılan bu hizmet Cumhuriyet tarihinin Türkiye’deki rekorudur. Darende’de bu yıl Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan hiçbir yer asfaltsız bırakılmayacak. MASKİ Genel Müdürümüze de şunu ifade ettim; Darende’de susuz, kanalizasyonsuz ve akarsulara karışan hiçbir atık su olmayacak. MASKİ başta olmak üzere finansman konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Gerekli finansmanı temin etmiş durumdayız. Benim muhtarlarımızdan ricam birbirimizi seveceğiz. Birbirimize saygı göstereceğiz. Küçük hesaplar içerisine girmeyeceğiz. Önemli olan hakka dayanmak, hakka riayet etmektir” diye konuştu.
Başkan Gürkan’ın konuşmaları sonrasında MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ve Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, geçtiğimiz yıl içerisinde Darende İlçesi’nde yapılan çalışmaları ve 2021 yılında yapılacak olan çalışmaları katılımcılara aktardı. Konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarlar, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, mahalleleri ile ilgili sıkıntı ve sorunları dile getirdiler.
Tekirdağ, 20 Mart 2021 11:22
Yorumlar (0)
Vali Soytürk, Mevlid-i Nebi Haftası Programına Katıldı
2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı
10. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Kapılarını Açtı
TEKİRDAĞ GENÇLİK VE SPORUN MERKEZİ OLACAK
2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesi Üniversite ve Öğrenci Yurtlarında Güvenlik Tedbirleri Değerlendirildi
Tarım, Sanayi, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın Açılışı Gerçekleştirildi
Vali Soytürk Taekwondo Şampiyonası’nda Derece Elde Eden Sporcuları Makamında Kabul Etti
Trakyaka Yönetim Kurulu Kırklareli’nde Toplandı
Çorlu İlçemizde Yaptırılacak Olan 16 Derslikli Ortaokulun Temeli Atıldı
Atatürk’ün Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkilabı’nın Uygulanmasının 98. Yıl Dönümü Kutlandı
Vali Soytürk “Tekirdağlı Yazarlar Buluşması” Etkinliğine Katıldı
98 YIL ÖNCE TEKİRDAĞ'DA BAŞLAYAN AYDINLANMA YOLCULUĞU ANILDI
Vali Soytürk 2026 YKS’de Derece Elde Eden Öğrencileri Makamında Kabul Etti
CANDAN BAŞKAN: "TRAKYA'NIN EN KAPSAMLI GENÇLİK MERKEZİNİ KURUYORUZ"
İlaç Sektörü Temsilcileri Toplantısı Düzenlendi
ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ SAHİLLERİNDE YENİ NESİL İNSANSIZ CANKURTARAN ARAÇLARI GÖREVDE
GÜÇLÜ İTFAİYE, GÜVENLİ TEKİRDAĞ: SARAY'A MODERN İSTASYON
UMKE Haftası Münasebetiyle Vali Soytürk’e Ziyaret
Kültür Varlıklarında Yapılacak Restorasyonlar Konulu Toplantı Düzenlendi
BÜYÜKŞEHİR'DEN ARI YAŞAM GÜCÜ İLE ÜRETİCİYE CANDAN DESTEK
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIRSAL ULAŞIMA CANDAN DOKUNUŞ
Çerkezköy İlçemizde Spor Salonu Yaptırılacak
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
