KAHTALI: ESNAFA DESTEK SÜRECEK
Tekirdağ, 07 Şubat 2021 02:22AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, salgının en çok etkilediği kesim olan esnafın her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Toplumun omurgası olan esnaf ve sanatkârlarımıza yönelik sağlanan destekler etkinlikle sürecek” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün 11 Mart tarihinde dünya çapında koronavirüs pandemisini ilan ettiğini hatırlatan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, salgınla mücadele kapsamında ülkelerin çeşitli tedbirler aldığını söyledi. Türkiye’nin ise hastalığın ortaya çıktığı ilk günden itibaren önlemleri vakitlice aldığını ve virüsle mücadelede örnek bir sınav verdiği vurgulayan Kahtalı, “Türkiye, hem mevcut imkânlarını en iyi şekilde kullanarak hem de yeni imkânlar üreterek farklı bir konuma geldi” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomide alınan tedbirlere yönelik açıklamasına ilişkin de bir değerlendirme yapan Hakan Kahtalı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Virüs salgınının ortaya çıktığı günlerden itibaren AK Parti hükümeti olarak esnafımızın bu krizden en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı. Esnafa verilen destekleri açıkladı. Peki, nedir bu destekler? Salgın sebebiyle faaliyetleri tamamen durdurulan kıraathane, kahvehane, internet kafe ve sinema solunu gibi işletmelerin mücbir sebep hükümleri kapsamında vergi yükümlülükleri ertelendi. Küçük esnafımızın tamamına ve kısıtlamalar nedeniyle gelir kaybına uğrayan esnaflarımıza da hibe şeklinde destekler verilmeye başlandı. Salgının en çok etkilediği kesim olan taksi, dolmuş, servis işletmecileri, pazarcılar, terziler, oto tamircileri gibi basit usule tabi tüm esnaf ve sanatkârlar doğrudan destek ödemesi kapsamına alındı. Aynı şekilde lokantacılık, pastanecilik, kadın ve erkek kuaförlüğü, pansiyon, yurt, kreş işletmeciliği gibi faaliyetleri kısıtlanan sektörlerdeki esnaf ve sanatkarlar da aynı kapsama dahil edildi. Böylece 1 milyon 240 bin esnaf, 3 ay süreyle ayda bin lira almaya devam edecek.”
ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ
Ayrıca esnafa büyük şehirlerde 750, diğer şehirlerde 500 lira kira desteği ödemesi yapıldığına işaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, lokanta, restoran ve kafe sahibi esnaflara da yeni bir hibe desteğinin müjdesinin geçtiğimiz günlerde açıklandığını hatırlattı.
“Buna göre, 2019 yılı cirosu 3 milyon liranın altında olan işletmeler eğer 2020 yılında yüzde 50 ve üzerinde bir ciro kaybı yaşadılarsa, azalan cirosunun yüzde 3’ü kadar hibe alabilecekler” diyen Kahtalı, bu hibenin tutarının da en az 2 bin lira, en fazla 40 bin lira olacağını dile getirdi.
MALATYA’YA 354 MİLYON LİRALIK DESTEK
Sözlerinin devamında Sosyal Koruma Kalkanı programı kapsamında Malatya’ya 354 milyon tutarında destek verildiğini de anımsatan Kahtalı, “Sosyal Destek Programı kapsamında 76 bin 136 haneye ve kişiye 76 milyon 136 bin lira destek sağlandı. 28 bin 22 çalışana 167 milyon 405 bin lira kısa çalışma ödeneği sağlanırken, 18 bin 473 çalışana ise 50 milyon 45 bin lira nakdi ücret desteği verildi. İşsizlik ödeneği kapsamında 5 bin 746 kişiye 24 milyon 974 bin lira yardım yapılırken, 14 bin 559 çalışana 12 milyon 339 bin lira normalleşme desteği sağlandı. Verilen desteklerin toplamı ise 354 milyon 64 bin lira oldu. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi.
Toplumun omurgası olan esnaf ve sanatkârlara yönelik sağlanan desteklerin etkinlikle sürdürüleceğinin altını çizen Kahtalı, “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah esnaf ve sanatkarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
Tekirdağ, 07 Şubat 2021 02:22
Yorumlar (0)
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESNDEN BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU
CANDAN BAŞKAN: "TEKİRDAĞ'IMIZI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"
2025 Yılı Okul Yapımları Konulu Toplantı Düzenlendi
Vali Soytürk Tekirdağ Liman Bölge Başkanlığını Ziyaret Etti
TEK ÇOCUK YUVAMIZ MURATLI'DA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halkımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya Nüfus Günü Münasebetiyle Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Beyaz Eşya Sektör Toplantısı Düzenlendi
Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner’den Valimiz Sayın Recep Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN: "TARLADA İZİMİZ, HARMANDA SÖZÜMÜZ VAR" 10'UNCU HASAT BAYRAMI BEYAZKÖY'DE KUTLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Tören Düzenlendi
ÇERKEZKÖY'DE YAZ TATİLİ DOLU DOLU BAŞLADI
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ MÜHENDİS İSTİHDAM EDECEK
TEK KAFE'DE FİYATLAR DÜŞTÜ MEMNUNİYET ORANI ARTTI
23 NİSAN'A ÖZEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANNE VE ÇOCUKLARA ÖZEL ANKARA GEZİSİ
TEKİRDAĞ'IN CADDE VE KAVŞAKLARINA İKLİM DOSTU DOKUNUŞ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ERGENE'YE MODERN SPOR TESİSİ
Vali Soytürk Başkanlığında Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı Yapıldı
