Keskin: Kısıtlama süresi yılbaşı öncesiz ve sonrasında sadece esnaflar için uzatılmalı
Ekonomi, 22 Aralık 2020 02:26MESOB Başkanı Şevket Keskin, yılbaşı öncesi ve sonrasında kısıtlama sürelerinin sadece esnaflar için uzatılmasını isteyerek, “Market ve alışveriş merkezleri kapalı kalsın, bu kez esnaf iş yapsın. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, esnaf ve sanatkârlarımızın ekonomik sıkıntıya karşı ‘Ohhh’ diyebilmesini sağlamalıdır.” dedi.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, yılbaşı öncesi ve sonrasında kısıtlama sürelerinin sadece esnaflar için uzatılmasını isteyerek, “Market ve alışveriş merkezleri kapalı kalsın, bu kez esnaf iş yapsın. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, esnaf ve sanatkârlarımızın ekonomik sıkıntıya karşı ‘Ohhh’ diyebilmesini sağlamalıdır.” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ekonomik sıkıntı yaşayan esnafların yılbaşı alışverişinde pozitif ayrımcılık yapılmasını istedi.
Keskin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma kısıtlama uygulamasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, alışveriş merkezleri ve marketlerle aynı şartlarda hafta içleri saat 20.00’ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebiliyorlar.
Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen süreler yılbaşı nedeniyle sadece esnaf ve sanatkar kesimi için yumuşatılmalı. Esnaflarımız yılbaşı öncesi ve sonrasında hafta içleri ve hafta sonları saat 23.00’e kadar açık kalmalı. Ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan esnaflarımız için yılbaşı öncesi ve sonrasında pozitif ayrımcılık yapılmalı. Market ve alışveriş merkezleri kapalı kalsın, bu kez esnaf iş yapsın. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, esnaf ve sanatkârlarımızın ekonomik sıkıntıya karşı ‘Ohhh’ diyebilmesini sağlamalıdır. Çünkü esnaf ve sanatkarımız yerlidir, millidir, devleti ile, milleti ile ve devlet büyükleriyle aynı cephe de bulunmaktadır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, son açıkladıkları destek paketi ile esnaflarımız için katkı sunmuştur. Baş ustamız Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonra, esnafın abisi olan Sayın İçişleri Bakanımızdan yılbaşı öncesi ve sonrasında kısıtlama sürelerinde esnaf ve sanatkâr için iyileştirme yaparak katkı sunmasını bekliyoruz.”
Ekonomi, 22 Aralık 2020 02:26
Yorumlar (0)
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESNDEN BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU
CANDAN BAŞKAN: "TEKİRDAĞ'IMIZI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"
2025 Yılı Okul Yapımları Konulu Toplantı Düzenlendi
Vali Soytürk Tekirdağ Liman Bölge Başkanlığını Ziyaret Etti
TEK ÇOCUK YUVAMIZ MURATLI'DA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halkımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya Nüfus Günü Münasebetiyle Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Beyaz Eşya Sektör Toplantısı Düzenlendi
Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner’den Valimiz Sayın Recep Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN: "TARLADA İZİMİZ, HARMANDA SÖZÜMÜZ VAR" 10'UNCU HASAT BAYRAMI BEYAZKÖY'DE KUTLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Tören Düzenlendi
ÇERKEZKÖY'DE YAZ TATİLİ DOLU DOLU BAŞLADI
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ MÜHENDİS İSTİHDAM EDECEK
TEK KAFE'DE FİYATLAR DÜŞTÜ MEMNUNİYET ORANI ARTTI
23 NİSAN'A ÖZEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANNE VE ÇOCUKLARA ÖZEL ANKARA GEZİSİ
TEKİRDAĞ'IN CADDE VE KAVŞAKLARINA İKLİM DOSTU DOKUNUŞ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ERGENE'YE MODERN SPOR TESİSİ
Vali Soytürk Başkanlığında Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı Yapıldı
