CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Tekirdağ, 10 Temmuz 2026 09:06CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “11 İlçeye 11 Kreş” hedefi doğrultusunda Şarköy’ün ardından hizmete sunulan ikinci kreş olan TEK Çocuk Yuvamız Muratlı Gündüz Bakımevi’ni coşkulu bir törenle hizmete açtı. Açılışta konuşan Candan Başkan, “Çocuklarına, gençlerine, kadınlarına yatırım yapmayan hiçbir şehrin geleceği de garantide olamaz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek, nitelikli okul öncesi eğitime erişimi artırmak ve kadınların istihdama katılımını desteklemek amacıyla başlattığı kreş yatırımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Şarköy'ün ardından Muratlı'da ikinci gündüz bakımevini hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa ve Saray'da yapımı süren, Malkara'da ise temel atma hazırlıkları devam eden projelerin yanı sıra mülkiyet sorunu çözülen tüm ilçelere de TEK Çocuk Yuvamız Gündüz Bakımevlerini kazandıracak.
Çocukların neşesiyle renklenen açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program öncesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı. Çocuklar için yüz boyama, balon etkinlikleri, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları düzenlenirken, vatandaşlara çay, kahve ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sultan Ateşoğlu, gündüz bakımevinin kapasitesi, eğitim modeli ve hizmet işleyişine ilişkin bilgiler verdi.
Ardından konuşan Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, ilçeye kazandırılan önemli yatırım dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer'e teşekkür ederek Muratlı Belediyesi olarak yer tahsisini gerçekleştirerek projeye katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
CANDAN BAŞKAN: "ÇOCUKLARIN OLDUĞU HER YER BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL, ÇOK KIYMETLİ"
Programın son konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, çocuklara yapılan her yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Bugün bizim için çok kıymetli bir açılış. Her kestiğimiz kurdele elbette çok anlamlı ama burayı özel kılan başka bir şey var; çocukların neşesi, kahkahaları var. Çocukların olduğu her yer bizim için çok güzel, çok kıymetli. Onlara yaptığımız her yatırım, her hizmet de bizler için bir o kadar kıymetli" dedi.
Göreve gelirken insan odaklı belediyecilik anlayışıyla yola çıktıklarını vurgulayan Candan Başkan, "Altyapı, üstyapı, yollar ve binalar elbette önemli ama bizim için insan odaklı belediyecilik, insan odaklı projeler hepsinden daha değerli. Çünkü biliyoruz ki çocuklarına, gençlerine, kadınlarına yatırım yapmayan hiçbir şehrin güçlü bir geleceği olamaz" ifadelerini kullandı.
"11 İLÇEYE 11 GÜNDÜZ BAKIMEVİ HEDEFİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"
Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik vizyonunun en önemli projelerinden birinin gündüz bakımevleri olduğunu belirten Başkan Yüceer, "Bu anlayışla '11 ilçeye 11 gündüz bakımevi' dedik. Şarköy'ün ardından bugün Muratlı'dayız. Süleymanpaşa ve Saray'da temel attık, Malkara ve diğer ilçelerimizde de hazırlıklarımız sürüyor. Bu hizmeti Tekirdağ'ın 11 ilçesine ulaştıracağız." diye konuştu.
Çocukların gelişimi kadar ailelerin yaşamını kolaylaştırmayı da önemsediklerini dile getiren Başkan Yüceer, "Çocuklarımızı yarınlara hazırlamak, ailelerimizin huzuruna destek olmak, kadınlarımızın ve ailelerimizin çalışma hayatına katılımını kolaylaştırmak bizim için çok kıymetli. Aynı zamanda eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız kreş de bunun en önemli adımlarından biri." dedi.
"BİR KENT ÇOCUĞUNA EŞİT FIRSAT SUNUYORSA GERÇEKTEN ADİL BİR ŞEHİRDİR"
TEK Genç Akademi, ulaşım ve kırtasiye destekleri ile beslenme destek paketleri gibi sosyal projeleri de hatırlatan Candan Başkan, belediyenin çocukların ve gençlerin ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarında olmaya devam edeceğini belirterek şöyle konuştu:
"Biz biliyoruz ki bir kent çocuğuna eşit fırsat sunuyorsa gerçekten adil bir şehirdir. Okul öncesi eğitim çocuklarımızın sosyal, bilişsel ve akademik gelişimi açısından en önemli dönemlerden biridir. Bu sorumluluğu sadece ailelerimizin değil, bizlerin de sorumluluğu olarak görüyoruz.
Burayı sadece bir derslik olarak planlamadık. Oyun alanlarıyla, yaşam alanlarıyla, modern derslikleriyle, uyku odalarıyla çocuklarımızın her ihtiyacına cevap verecek güvenli bir yaşam alanı oluşturduk. Aynı zamanda çocuk bakımı konusunda ailelerimize destek olarak kadınlarımızın çalışma hayatına katılımını güçlendirmeyi de hedefliyoruz."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek TEK Çocuk Yuvamız Muratlı Gündüz Bakımevi'nin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra kreşi gezen Başkan Yüceer, eğitim alanlarını, oyun bölümlerini ve hobi bahçesini inceleyerek aileler ve çocuklarla bir araya geldi. Başkan Yüceer, çocuklarla yakından ilgilenirken, ailelerle de sohbet ederek yeni eğitim yuvasının Muratlı'ya hayırlı olmasını temenni etti.
MODERN VE GÜVENLİ BİR EĞİTİM ORTAMI
Toplam 630 metrekare inşaat alanına sahip olan TEK Çocuk Yuvamız Muratlı Gündüz Bakımevi, 80 öğrenci kapasitesiyle 25-66 ay arasındaki çocuklara okul öncesi eğitim hizmeti verecek. Tesiste 40 metrekare büyüklüğünde 4 derslik, müdür odası, öğretmen odası, rehberlik ve asistan odaları, 30 metrekarelik yemekhane, 160 metrekare ortak kullanım ve bekleme alanı, revir, personel dinlenme alanı, güvenlik ve teknik hacimler ile çocuk oyun parkı yer alıyor. Çocukların doğayla iç içe vakit geçirebilmeleri amacıyla oluşturulan hobi bahçesinde ise sebze ve meyve yetiştirerek toprakla buluşmaları, üretmeyi ve doğayı deneyimleyerek öğrenmeleri hedefleniyor.
Programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer'in yanı sıra Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tekirdağ, 10 Temmuz 2026 09:06
Yorumlar (0)
Çorlu İlçemizde Yaptırılacak Olan 16 Derslikli Ortaokulun Temeli Atıldı
Atatürk’ün Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkilabı’nın Uygulanmasının 98. Yıl Dönümü Kutlandı
Vali Soytürk “Tekirdağlı Yazarlar Buluşması” Etkinliğine Katıldı
98 YIL ÖNCE TEKİRDAĞ'DA BAŞLAYAN AYDINLANMA YOLCULUĞU ANILDI
Vali Soytürk 2026 YKS’de Derece Elde Eden Öğrencileri Makamında Kabul Etti
CANDAN BAŞKAN: "TRAKYA'NIN EN KAPSAMLI GENÇLİK MERKEZİNİ KURUYORUZ"
İlaç Sektörü Temsilcileri Toplantısı Düzenlendi
ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ SAHİLLERİNDE YENİ NESİL İNSANSIZ CANKURTARAN ARAÇLARI GÖREVDE
GÜÇLÜ İTFAİYE, GÜVENLİ TEKİRDAĞ: SARAY'A MODERN İSTASYON
UMKE Haftası Münasebetiyle Vali Soytürk’e Ziyaret
Kültür Varlıklarında Yapılacak Restorasyonlar Konulu Toplantı Düzenlendi
BÜYÜKŞEHİR'DEN ARI YAŞAM GÜCÜ İLE ÜRETİCİYE CANDAN DESTEK
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIRSAL ULAŞIMA CANDAN DOKUNUŞ
Çerkezköy İlçemizde Spor Salonu Yaptırılacak
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESNDEN BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU
CANDAN BAŞKAN: "TEKİRDAĞ'IMIZI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"
2025 Yılı Okul Yapımları Konulu Toplantı Düzenlendi
Vali Soytürk Tekirdağ Liman Bölge Başkanlığını Ziyaret Etti
TEK ÇOCUK YUVAMIZ MURATLI'DA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halkımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya Nüfus Günü Münasebetiyle Soytürk’e Ziyaret
