Zincir Market Temsilcileri İle İlimiz Sanayicileri Düzenlenen Toplantıda Bir Araya Geldi
Tekirdağ, 08 Kasım 2025 02:26http://www.tekirdag.gov.tr/zincir-market-temsilcileri-ile-ilimiz-sanayicileri-duzenlenen-toplantida-bir-araya-geldi#:~:text=Zincir%20market%20temsilcileri%20(B%C4%B0M%2C%20Migros%2C%20A101%2C%20Tar%C4%B1m%20Kredi%20Kooperatif)%20ve%20yerel%20market%20temsilcileri%2C%20(Demir%20G%C4%B1da%20ve%20Cem%20Market)%20ilimizde%20perakende%20sekt%C3%B6r%C3%BCnde%20%C3%BCretim%20yapan%20firmalar%C4%B1n%20yetkilileri%20d%C3%BCzenlenen%20toplant%C4%B1da%20bir%20araya%20geldi.
Marketçilik sektörünce ihtiyaç duyulan gıda, giyim, parfümeri, temizlik ürünleri, elektrikli ev aletleri vb. ürünleri üreten sanayicilerimiz ile zincir marketlerin temsilcilerinin bir araya getirilmesi amacıyla Zincir Marketler ile Tekirdağ Sanayicisi Buluşması Toplantısı düzenlendi.
Tekirdağ Valiliği himayelerinde Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün yanı sıra Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, zincir market temsilcileri ve perakende sektöründe faaliyet gösteren sanayiciler katıldı.
Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Vali Soytürk; “Tekirdağ ilimiz Türkiye’de sanayi bakımından ilk 5’tedir. 13 milyar 200 milyon civarında ihracatımız var. 3428 tane sanayi tescilli firmamız var. 198 bin çalışanımız var. 7000 üzerinde mühendisimiz var ve muhteşem bir coğrafyamız var. 3 adet limanımız var. 1 tanesi konteyner elleçlemesi bakımından Türkiye’de açık ara 1. sırada. Genişliyor, büyüyor. Bu ara daha da büyüyecek gibi görünüyor. Bunun yanında 2 tane kıymetli limanımız var. Eğer yoldan giderken denize doğru bakarsanız birçok geminin hareket halinde olduğunu görürsünüz.
Karayollarımız yoğun Kınalı-Malkara arası yapılacak yolun ihalesi yapıldı. Yaklaşık 3 yıl içerisinde biteceğini düşünecek olursak oda çok kıymetli. Bir taraftan hızlı tren tamamlanmak üzere bir taraftan da özellikle Çerkezköy, Çorlu, OSB’lerin olduğu bölgeden limanlara kadar giden de demiryollarımız var. Aslında ticaret için, üretim için olağanüstü bir yerdeyiz.
Sanayicimiz istihdam sağlıyor, ihracat yapıyor, döviz girdisi sağlıyor. Bazı sanayicilerimiz öyle özel bir üretim yapıyor ki cari açığı kapatıyor. Dolayısıyla biz sanayicinin mevzuat içerisinde vicdana sığan her türlü talebini emir olarak algılıyoruz. Sanayicilerimizle İstanbul’da toplantılara katılıyoruz, onlarla birlikte Ankara’ya gidiyoruz ya da Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı davet ediyoruz ve toplantılar yapıyoruz. Sanayicinin sorunu çözülsün diye, problemi ortadan kalksın diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
Bir sınırımız var. Sanayici çevreyi kirletiyorsa gerekli yaptırımları uyguluyoruz çünkü hiç kimsenin çevreyi kirletme hakkının olmadığını düşünüyoruz. Bunun yanında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüzden Allah razı olsun. Çok özel projeler ortaya çıkarıyor.
Sanayicilerimizin işini kolaylaştırmak için sektör temsilcileri ile bir araya getirdik. Geçen sene savunma sanayi firmaları ile savunma sanayi firmalarıyla işbirliği yapabilecek firmaları bir araya getirdik ve muhteşem bir sonuç ortaya çıktı. Bu yıl Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nda sanayi firmalarının yetkililerinin firmalarımızdan övgüyle bahsettiğini işittik. Dediler ki şehrinizdeki toplantıdan sonra anlaşma yaptığımız, mal aldığımız firmalardan da ürünlerden de çok memnunuz. Çok yetkin, çok mükemmel işler çıkarıyorlar ve biz bunu artırarak devam etmek istiyoruz.
Bu sene Devlet Malzeme Ofisi ile firmalarımızı bir araya getirdik. Bilgilendirme oldu. O bilgilendirmelerin sonuçlarını takip ediyoruz. Bugünde market zincirleri ve yerel marketlerimizle ilimizde üretim yapan sanayicilerimizi anlaşmalar yapılsın diye buluşturmak istedik.
Sektörel olarak da un ve unlu mamüllerle ilgili çalışıyoruz. Bunların üretimini yapan firmalarla toplantılar yaptık. Onların sorunları konusunda notlar aldık ve ilgili yerlere ilettik. Bizim yapabileceğimiz bir şey ise çözmeye gayret ettik. Yakın bir tarihte de ilaç firmaları ile ilgili böyle bir çalışmamız olacak. Bir araya geleceğiz. Neredeyiz, ne yapmamız lazım. Bürokrasi de nerede takılıyor, biz ne yapabiliriz konusunda çalışıyoruz. Bize ne düşecekse onları çözmek istiyoruz.
Ben olumlu sonuçlarını gördüğüm için bu toplantılardan çok memnunum. Her birine katılmak, izlemek ve sonuçlarını takip etmek istiyorum. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüze, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’na ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Görüşmelerin hayırlı olmasını, sizlere kazanç getirmesini diliyorum.” dedi.
Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından zincir market temsilcileri sunumlar yaptı.
Tekirdağ, 08 Kasım 2025 02:26
Yorumlar (0)
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESNDEN BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU
CANDAN BAŞKAN: "TEKİRDAĞ'IMIZI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"
2025 Yılı Okul Yapımları Konulu Toplantı Düzenlendi
Vali Soytürk Tekirdağ Liman Bölge Başkanlığını Ziyaret Etti
TEK ÇOCUK YUVAMIZ MURATLI'DA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halkımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya Nüfus Günü Münasebetiyle Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Beyaz Eşya Sektör Toplantısı Düzenlendi
Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner’den Valimiz Sayın Recep Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN: "TARLADA İZİMİZ, HARMANDA SÖZÜMÜZ VAR" 10'UNCU HASAT BAYRAMI BEYAZKÖY'DE KUTLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Tören Düzenlendi
ÇERKEZKÖY'DE YAZ TATİLİ DOLU DOLU BAŞLADI
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ MÜHENDİS İSTİHDAM EDECEK
TEK KAFE'DE FİYATLAR DÜŞTÜ MEMNUNİYET ORANI ARTTI
23 NİSAN'A ÖZEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANNE VE ÇOCUKLARA ÖZEL ANKARA GEZİSİ
TEKİRDAĞ'IN CADDE VE KAVŞAKLARINA İKLİM DOSTU DOKUNUŞ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ERGENE'YE MODERN SPOR TESİSİ
Vali Soytürk Başkanlığında Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı Yapıldı
