CANDAN BAŞKAN, İLK İFTARDA ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
Tekirdağ, 03 Mart 2025 11:34CANDAN BAŞKAN, İLK İFTARDA ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Ramazan Ayı’nın ilk iftarında 11 ilçeden gelen şehit aileleri ile gaziler ve onların yakınları ile bir araya geldi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yemekhanesi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine şehit ve gazi aileleri yoğun ilgi gösterdi. İftar öncesi masaları tek tek gezerek misafirlerle yakından ilgilenen, onların hal ve hatırlarını soran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, şehit ve gazi ailelerinin başlarının üstünde yeri olduğunu söyledi. Başkan Yüceer yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
CANDAN BAŞKAN: “ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZ, SİZLER BİZİM EN KITYMETLİLERİMİZSİNİZ”
“En kıymetlilerimiz; her zaman aklımızda ve yüreğimizde olan şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve onların değerli aileleri. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Öncelikle her birinize yürekten teşekkür ederim. On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ilk iftarında, bu sofrada bizimle lokmanızı paylaştığınız, davetimize icabet ettiğiniz için hepinize gönülden şükranlarımı sunuyorum. Hatırlıyor musunuz? Daha yeni göreve geldiğimizde, ilk etkinliğimizde de yine birlikteydik. O gün hep beraber bir araya geldik ve çok güzel bir gün geçirdik. Sizlerle olmak bizim için büyük bir gurur. O gün de demiştim ki: "Ramazan'ın ilk gününde, ilk iftarımızda yine sizlerle olalım, birlikte olalım, sofralarımızı paylaşalım, dayanışmamızı artıralım, huzurumuz ve refahımız için dualar edelim."
Çünkü sizler bizim en değerlimizsiniz. Ülkemiz, birliğimiz, beraberliğimiz, vatanımız, cumhuriyetimiz, bu ülkenin evlatları ve geleceği için gözünü kırpmadan canını feda eden kıymetli gazilerimiz ve şehitlerimizin aileleri. Sizler bizim için her zaman onur ve gurur kaynağımızsınız, ölümsüz kahramanlarımızsınız. Ne söylesek, ne yapsak azdır.
İşte bu mübarek Ramazan günlerinde bu sofralar bizim en büyük zenginliğimiz. Çünkü bu sofralar, Yüce Allah’ın bereketinden nasiplendiğimiz sofralar. Ramazan ayı; bolluğun, bereketin, birlik ve beraberliğin ayıdır. Nefsimizi terbiye ettiğimiz, kibirden uzaklaştığımız, paylaşmanın ve dayanışmanın önemini tekrar tekrar hatırladığımız çok kıymetli bir zaman dilimidir.
“BU SOFRALARIN ETRAFINDA LOKMALARIMIZI PAYLAŞMAK ÇOK DEĞERLİ”
Bu sofraların etrafında lokmalarımızı paylaşmak, bu dayanışmayı ve birlikteliği sağlamak bizim için çok kıymetli. Ama en önemlisi, sizler bizim baş tacımızsınız. Göreve geldiğim ilk günden beri hep söyledim: Derdiniz ne olursa olsun, beklentileriniz ne olursa olsun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Candan kızınız her zaman yanınızda olacak. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak, taleplerinizi yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız.
Bu vesileyle, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.
“ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”
Bugün huzur içinde yaşayabiliyorsak, bu topraklarda onurumuzla, şerefimizle var olabiliyorsak, bağımsız ve özgürsek, bunu "Vatan sağ olsun!" diyerek canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun.
Bize düşen görev, onları asla unutmamak. Bu Ramazan ayında da isimleri dualarımızda, anıları yüreklerimizde olacak. Onların ödediği bedeli asla unutmayacağız. Bu topraklarda nasıl yaşadığımızı ve ülkemizin birliği, beraberliği için gerektiğinde ne bedeller ödenmesi gerektiğini her zaman aklımızda tutacağız. Biz de var gücümüzle çalışmaya, sizlere layık olmaya devam edeceğiz.
Sizler bizim ailemizsiniz. Şehit aileleri bizim ailemizdir. Gazilerimiz, bizim kıymetli büyüklerimizdir. Sizler bizim baş tacımızsınız. Biz de sizler için, geride kalanlar için, çocuklarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.
Bugün Ramazan’ın ilk iftarında, bu güzel sofrada bir araya geldiğimiz için çok mutluyum. Davetimize icabet ettiğiniz, bizimle olduğunuz, bizi onurlandırdığınız için her birinize tekrar teşekkür ediyorum.
Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sağ olun, var olun. Hayırlı iftarlar diliyorum. Allah, nice Ramazanlarda böyle güzel sofralarda buluşmayı, ekmeğimizi bölüşmeyi, kardeşliğimizi pekiştirmeyi nasip etsin. Bu mübarek ayda ettiğimiz dualar, tuttuğumuz oruçlar kabul olsun. Yüce Allah’tan niyazım odur ki, Halil İbrahim bereketimiz daim olsun.
Bu kardeşlik sofralarının, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, ülkemize, Tekirdağ’ımıza ve tüm dünyaya huzur, bereket ve barış getirmesini temenni ediyorum. Hepinizin yolu açık olsun. Allah hepinizden razı olsun. Şehitlerimiz var olsun, ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. Sağ olun, var olun.”
Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar da bir konuşma yaparak, şehit ve gazi ailelerinin Ramazan Ayı’nı tebrik etti ve böylesine güzel bir gecede şehit ve gazi aileleri ile buluşulmasına vesile olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’e teşekkür etti.
Ramazan Ayı’nın ilk iftarına katılan şehit ve gazi aileleri de, bu güzel organizasyonda kendilerini misafir eden, bir araya getiren ve dayanışma, birlik ve beraberliğin artmasına vesile olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’e şükranlarını sundular.
Tekirdağ, 03 Mart 2025 11:34
Yorumlar (0)
Vali Soytürk, Mevlid-i Nebi Haftası Programına Katıldı
2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı
10. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Kapılarını Açtı
TEKİRDAĞ GENÇLİK VE SPORUN MERKEZİ OLACAK
2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesi Üniversite ve Öğrenci Yurtlarında Güvenlik Tedbirleri Değerlendirildi
Tarım, Sanayi, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın Açılışı Gerçekleştirildi
Vali Soytürk Taekwondo Şampiyonası’nda Derece Elde Eden Sporcuları Makamında Kabul Etti
Trakyaka Yönetim Kurulu Kırklareli’nde Toplandı
Çorlu İlçemizde Yaptırılacak Olan 16 Derslikli Ortaokulun Temeli Atıldı
Atatürk’ün Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkilabı’nın Uygulanmasının 98. Yıl Dönümü Kutlandı
Vali Soytürk “Tekirdağlı Yazarlar Buluşması” Etkinliğine Katıldı
98 YIL ÖNCE TEKİRDAĞ'DA BAŞLAYAN AYDINLANMA YOLCULUĞU ANILDI
Vali Soytürk 2026 YKS’de Derece Elde Eden Öğrencileri Makamında Kabul Etti
CANDAN BAŞKAN: "TRAKYA'NIN EN KAPSAMLI GENÇLİK MERKEZİNİ KURUYORUZ"
İlaç Sektörü Temsilcileri Toplantısı Düzenlendi
ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ SAHİLLERİNDE YENİ NESİL İNSANSIZ CANKURTARAN ARAÇLARI GÖREVDE
GÜÇLÜ İTFAİYE, GÜVENLİ TEKİRDAĞ: SARAY'A MODERN İSTASYON
UMKE Haftası Münasebetiyle Vali Soytürk’e Ziyaret
Kültür Varlıklarında Yapılacak Restorasyonlar Konulu Toplantı Düzenlendi
BÜYÜKŞEHİR'DEN ARI YAŞAM GÜCÜ İLE ÜRETİCİYE CANDAN DESTEK
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIRSAL ULAŞIMA CANDAN DOKUNUŞ
Çerkezköy İlçemizde Spor Salonu Yaptırılacak
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
