Gürkan'dan Çiftçiyi Kalkındıracak Hizmetlere Önem
Gündem, 13 Ekim 2022 02:23Ziraat Odaları Başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Gürkan,Çiftçimizi Kalkındıracak Hizmetlerimize Önem Veriyoruz
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Ziraat Odaları Başkanlarıyla bir araya geldi. Ziyarette Başkan Gürkan, Ziraat Odalarının her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.
Kılıç: Başkanımızı hizmetleriyle yad edeceğiz
Malatya Ziraat Odaları olarak şehr’ül emin olan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç, “ Biz başkanımızın hizmetine teşekkür ediyoruz. Dünya Kayısı Merkezini, Dünya Ticaret Merkezini, Lisanslı Depo gibi projelerin yükseldiğini görünce Malatyalı olarak gururlanmamak mümkün değil. Bu hizmetleri gördüğümüz için teşekkür için başkanımızın yanına geldik. Önceki dönem belediye başkanlarımızda hizmetleriyle anılırdı. Selahattin Başkanımızda dünya kayısı merkeziyle yanında ticaret merkeziyle, lisanslı deposuyla, DSİ binası, Battalgazi Hizmet Binası, Altay Kışlası binalarıyla sayamayacağımız kadar 4 bin dekarlık yeşil alanlarla başkanımız ileride anılacak. Öyle düşünüyorum ki Malatyalı hemşerilerimiz Malatya’nın neresine bakarsa, hangi köşesine bakarsa yollarıyla alt yapısıyla başkanımızı yâd edecekler. Biz Ziraat Odaları olarak kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Gürkan: Çiftçilerimizin her zaman yanındayız
Ziraat Odası Başkanının ve heyetinin ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Bizim görevimiz şehrimize hizmet etmektir. Gerçekten kalıcı ve izi olan eserler bırakmak lazım. Biz bir taraftan çiftçimize yönelik tohum dağıtımları, sulama sistemleriyle ilgili, kapalı sistemlerle ilgili, fide dağıtımlarıyla ilgili, aşılamayla ilgili ve diğer teknik yardımlarla ilgili hizmetlerimizi yaparken diğer taraftan şehrimizin genel hizmetleri ve genel hizmetlerimiz içerisinde de çiftçimizi kalkındıracak hizmetlerimize önem veriyoruz. Özellikle Dünya Kayısı Ticaret Merkezi bugün dünyanın en büyük kayısı ticaret merkezi hüviyetini taşımaktadır. Dünya Kayısı Ticaret Merkezimiz; uluslararası konferanslara, panellere, sempozyumlara ev
sahipliği yapacak aynı zamanda uluslararası alışveriş merkezi şeklindeki dizayn ile yapılan fiziki kapasite içinde 1000 iş yeri, 70 ofis, sağlık merkezleri, konferansları, kayısı müzelerinin, lisanslı depoların, çiftçilerimiz için özel depoların, mezat alanlarının ve sosyal donatılar anlamında her ihtiyacı karşılayacak şekilde bir merkez olarak yapılıyor. Bugün Malatya’nın değil Türkiye’nin en büyük yatırımlarından bir tanesidir. Çiftçilerimiz için yapıyoruz. Merkezimize başlamamız bile Malatya’daki kayısı ihracatını 200-300 milyon dolar bandından 600 milyon dolar bandına çıkması bunun en temel göstergesidir. Bir taraftan hükümetimizin özellikle kayısıya taban fiyat uygulamaları, bir taraftan bizlerinde lisanslı depoları ve kayısı merkezini yapmamız ve çiftçimizin desteklenmesi önemli katkılardır. Her alanda şehrimizin her tarafı şantiye halinde. Sadece bizim şantiyelerimizde şu anda 5 binin üzerinde çalışan vardır. Bir o kadarda bizim çalışanlarımız var ve bütün bunların hepsi Malatya’ya katma değer katıyor. Biz, Malatya sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın ve Dünya’nın parlayan yıldızı olacak dedik. Geçtiğimiz haftalarda Hollanda’da bunun belgesini de aldık ve EXPO 2028’de Malatya ev sahipliği yapacak. Buda Malatya’nın dünya liglerinde olduğunun en temel göstergesidir ve belgesidir” diye konuştu.
Gürkan, “ Yazıhan Besi OSB’nin ihalesi 2 Kasım’da yapılacak”
Başkan Gürkan ayrıca 2 Kasım 2022 tarihinde Yazıhan’da Besi OSB için ihaleye çıkılacağını ve bunun önemli olduğunu söyledi. Başkan Gürkan, “ Bir taraftan organize sanayi bölgelerinde hayvancılık organize sanayinin olması, diğer taraftan diğer organize sanayilerin yoğun bir teşvikle temel atma, istihdama ve üretime katkıda bulunması Malatya’nın gelişmesi açısından önemli bir eşiktir. İnşallah Malatya çok daha güzel günlere, mazisine layık istikbale kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.
Gündem, 13 Ekim 2022 02:23
Yorumlar (0)
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESNDEN BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU
CANDAN BAŞKAN: "TEKİRDAĞ'IMIZI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"
2025 Yılı Okul Yapımları Konulu Toplantı Düzenlendi
Vali Soytürk Tekirdağ Liman Bölge Başkanlığını Ziyaret Etti
TEK ÇOCUK YUVAMIZ MURATLI'DA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halkımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya Nüfus Günü Münasebetiyle Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Beyaz Eşya Sektör Toplantısı Düzenlendi
Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner’den Valimiz Sayın Recep Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN: "TARLADA İZİMİZ, HARMANDA SÖZÜMÜZ VAR" 10'UNCU HASAT BAYRAMI BEYAZKÖY'DE KUTLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Tören Düzenlendi
ÇERKEZKÖY'DE YAZ TATİLİ DOLU DOLU BAŞLADI
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ MÜHENDİS İSTİHDAM EDECEK
TEK KAFE'DE FİYATLAR DÜŞTÜ MEMNUNİYET ORANI ARTTI
23 NİSAN'A ÖZEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANNE VE ÇOCUKLARA ÖZEL ANKARA GEZİSİ
TEKİRDAĞ'IN CADDE VE KAVŞAKLARINA İKLİM DOSTU DOKUNUŞ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ERGENE'YE MODERN SPOR TESİSİ
Vali Soytürk Başkanlığında Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı Yapıldı
