FKA TEKNOFEST Karadeniz’de "Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik" Projesini Tanıttı
Teknoloji, 06 Eylul 2022 02:26Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ'e katılım sağlayan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), "Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik" projesini sergiledi.
Samsun Çarşamba Havalimanı'nda dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST KARADENİZ’e Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü standında Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle İnönü Üniversitesi tarafından geliştirilen "Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik” projesi katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, FKA standını ziyaret etti.
Kacır'a ajansın desteğiyle hazırlanan "Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik" projesine ilişkin bilgiler sunuldu.
Ayrıca Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Coştu da standı ziyaret ederek, "Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik” projesinde incelemelerde bulundular.
TEKNOFEST KARADENİZ ve projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizdi.
Yoğunlu, Fırat Kalkınma Ajansı olarak İnönü Üniversitesi ile birlikte geliştirdikleri "Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik" projesiyle TEKNOFEST KARADENİZ’e katılım sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Proje kapsamında yapılan laboratuvarda öğrenciler elektrikli araçların her türlü montaj ve demontajının simülasyon ortamında yapabiliyor. Bu anlamda baktığımızda Türkiye'de elektrikli araçlar alanında üniversitelerde uygulanan ilk sanal simülasyon laboratuvarı projelerinden bir tanesi. Projemizi TEKNOFEST’te sergileme imkanı bulduk. Burada da çok fazla ilgi gördü. Projemize desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne ve paydaşımız İnönü Üniversitesine çok teşekkür ediyorum.”
İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı ve İnönü Üniversitesi Malatya OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cemal Koyunoğlu ise "Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik” projesinin meslek yüksekokulu için çok önemli bir proje olduğuna değinerek, “Projemizi TEKNOFEST KARADENİZ’de sergiledik. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Bu da bizi mutlu etti. Projemize desteklerinden dolayı Fırat Kalkınma Ajansına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
2021 yılında Fırat Kalkınma Ajansı Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projeyle İnönü Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri kurulan laboratuvarda eğitim görüyor.
Teknoloji, 06 Eylul 2022 02:26
Yorumlar (0)
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESNDEN BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU
CANDAN BAŞKAN: "TEKİRDAĞ'IMIZI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"
2025 Yılı Okul Yapımları Konulu Toplantı Düzenlendi
Vali Soytürk Tekirdağ Liman Bölge Başkanlığını Ziyaret Etti
TEK ÇOCUK YUVAMIZ MURATLI'DA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halkımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya Nüfus Günü Münasebetiyle Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Beyaz Eşya Sektör Toplantısı Düzenlendi
Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner’den Valimiz Sayın Recep Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN: "TARLADA İZİMİZ, HARMANDA SÖZÜMÜZ VAR" 10'UNCU HASAT BAYRAMI BEYAZKÖY'DE KUTLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Tören Düzenlendi
ÇERKEZKÖY'DE YAZ TATİLİ DOLU DOLU BAŞLADI
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ MÜHENDİS İSTİHDAM EDECEK
TEK KAFE'DE FİYATLAR DÜŞTÜ MEMNUNİYET ORANI ARTTI
23 NİSAN'A ÖZEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANNE VE ÇOCUKLARA ÖZEL ANKARA GEZİSİ
TEKİRDAĞ'IN CADDE VE KAVŞAKLARINA İKLİM DOSTU DOKUNUŞ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ERGENE'YE MODERN SPOR TESİSİ
Vali Soytürk Başkanlığında Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı Yapıldı
