Yeni İtfaiye Binası Hizmete Girdi
Gündem, 11 Ağustos 2022 10:46Sivas Belediyesi tarafından İtfaiyecilerin olaylara müdahale hızını artırmak ve daha verimli bir ortamda çalışmalarını sağlamak amacıyla inşa edilen yeni ve modern itfaiye binası düzenlenen törenle hizmete alındı.
17 bin metre kare alan üzerinde inşa edilen tesiste; eğitim ve tatbikat alanı, simülasyon odası, kondisyon salonu, kütüphane ve eğitim salonu, çocuk eğitim parkı, personel dinlenme alanları, spor sahaları ve itfaiye araçlarına uygun son sistem garajlar yer alıyor.
Yeni İtfaiye Binası yerleşkesinde düzenlenen açılış törenine; Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk ve il protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende binanın tanıtan film gösterildi.
Programda söz alan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Ortak gayemiz, ortak paydamız Sivas’a hizmet etmek. Hep birlikte bu noktada şehrin kaynaklarını etkin kullanarak ihtiyaçları öncelik sırasına göre doğru belirleyerek hızlı bir şekilde hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Şehrimizde birlik ve beraberlik olduğu müddetçe, ortak aklı harekete geçirdiğimiz müddetçe, iş odaklı, eser odaklı, hizmet odaklı çalıştığımız müddetçe bu şehri çok daha iyi bir noktaya hep birlikte götüreceğiz” dedi.
Başkan Bilgin açılışı yapılan hizmet binası hakkında bilgiler vererek; “Göreve geldiğimiz anda itfaiye teşkilatımızda yapmış olduğumuz değerlendirme neticesinde özellikle eski binanın kış aylarında itfaiye araçlarına sorun oluşturduğunu tespit ettik. Personelimizin de daha nezih bir ortamda ve müdahaleye her zaman hazır halde bulunacak fiziki olarak, psikolojik olarak, bedeni olarak, maddi ve manevi olarak olaylara müdahale noktasına yeni bir hizmet binasına ihtiyaç olduğunu belirledik. Projelendirerek ihalesini yaptık ve belediyemiz şirketi Özbelsan AŞ tarafından hayata geçirilen projenin de bugün açılışını sizlerle birlikte yapmış oluyoruz. İtfaiye hizmet binamız teknolojinin tüm yenilikleri içerisinde barındırıyor. Ülkeye örnek olacak tesislerden birisidir. Bugün sadece bölgede değil eminim ki bizim itfaiye müdürümüzden aldığım bilgi Türkiye’nin en modern ve en yeni itfaiye hizmet binasından birini şehrimize kazandırmış olduk. 5 bin metrekare kapalı alan içerisindeki tesisimizde eğitim ve tatbikat alanı var. Bu noktada Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte özellikle önleyici tedbir olarak ilkokul çağından itibaren farkındalık eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Yine simülasyon odası, kondisyon salonu, kütüphanemiz, çocuk eğitim parkı, personel dinlenme alanları, spor alanları, idari kısım, misafirhaneler ve içerisinde bulunduğumuz itfaiye araçlarının son sistem garajından oluşmaktadır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk ve Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, afetlere karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak itfaiye erlerinin olaylara hızlı müdahale edebilmesi amacıyla en ince ayrıntısına kadar düşünülerek hayata geçirilmiş yeni itfaiye hizmet binasının hayırlı olmasını temenni etti.
Konuşmaların ardından edilen dua ile yeni itfaiye hizmet binasının açılış kurdelesi kesildi.
Gündem, 11 Ağustos 2022 10:46
Yorumlar (0)
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Süleymanpaşa Belediyesi 1. Tekirdağ Günleri Başlıyor
Vefatının 87. Yılında Atamızı Özlem ve Saygıyla Andık
ULU ÖNDER ATATÜRK TEKİRDAĞ'DA MİNNETLE ANILDI
MUHTARLAR AKADEMİSİ'NİN DÖRDÜNCÜ DURAĞI ŞARKÖY
Zincir Market Temsilcileri İle İlimiz Sanayicileri Düzenlenen Toplantıda Bir Araya Geldi
HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE KUZU-OĞLAK YEM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI
Tekirdağ Bakış haber sitesinden Zamanda Yolculuk! Cumhuriyetin İlk Yılları Yeniden Canlandı"
Süleymanpaşa Cumhuriyet Korteji Sele Dönüştü!
CUMHURİYET BAYRAMI VE KURULUŞUN 102. YILI TEKİRDAĞ'DA COŞKUYLA KUTLANDI
ÇERKEZKÖY’ÜN KURTULUŞU İÇİN KOŞTULAR
ÇERKEZKÖY'DE YİNE MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI
Vali Soytürk Osmanlıca Atölyesine Katıldı
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. CANDAN YÜCEER'İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
ANİ BASTIRAN SAĞANAK SONRASINDA BÜYÜKŞEHİR VE TESKİ EKİPLERİ SEFERBER OLDU
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da Tarımsal Üretimin Planlanması Yapıldı
Tekirdağ'da deprem Korkuttu
ONKOLOJİ HASTALARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ
'Tekirdağ'da Yaşayan Malatyalı Sayısı 20 Bini Aştı'
TESKİ'DEN EDİRNE'YE SU DESTEĞİ
İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı
TESKİ'DEN SÜLEYMANPAŞA'YA 5 YENİ SU SONDAJ KUYUSU
TEKİRDAĞ'DA İTFAİYE TEŞKİLATI'NIN 311. YILI KUTLANDI
Ahilik Haftası Münasebetiyle Vali Soytürk’e Ziyaret
AHİLİK HAFTASI HEYETİNDEN CANDAN BAŞKAN'A ZİYARET
DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ TEKİRDAĞ'DA RENKLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
19 Eylül Gaziler Günü Münasebetiyle Yemek Programı Düzenlendi
Bakan Memişoğlu ve Vali Soytürk Polifarma AR-GE Hammadde ve İlaç Üretim Merkezi’nin Açılışına Katıldı
Candan Başkan Vatandaşlarla Buluştu
MERİÇ-ERGENE HAVZASI İÇİN TEKİRDAĞ'DA ORTAK AKIL İLE YOL HARİTASI BELİRLENDİ
TEKİRDAĞ'DA KÜLTÜR, SANAT VE SPOR KURSLARI BAŞLIYOR
2025-2026 Akademik Yılı 1. Dönem Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME CANDAN DESTEK
Çorlu`nun İlk Coğrafi İşaretli Ürünü Seymen Kavununun Hasadı Başladı
BAŞKAN VAHAP AKAY 1000 ÖĞRENCİYE KIYAFET YARDIMINDA BULUNDU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NDEN BİRİNCİ SINIFLARA KIRTASİYE SETİ
TEKİRDAĞLI BALIKÇILAR BÜYÜKŞEHİR'İN DESTEĞİYLE "VİRA BİSMİLLAH" DEDİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN, ARICILIĞI TEHDİT EDEN PARAZİT İLE MÜCADELE PROJESİ
