Şire Pazarı Esnaflarından Başkan Gürkan’a ziyaret
Gündem, 21 Haziran 2022 03:27Mevcut Şire Pazarı En İyi Şekilde Değerlendirilecek
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Şire Pazarı esnaflarıyla Belediye Meclis Salon’unda bir araya gelerek istişarelerde bulundular.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salon’unda gerçekleştirilen istişare toplantısına, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay ile Şire Pazarı esnafları katıldı.
Malatya kayısısına büyük bir prestij kazandıracak olan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin yapımının büyük bir hızla devam etiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin tamamlanmasının ardından mevcut alanla ilgilide gerekli projelendirme çalışmalarının yapılarak en iyi şekilde değerlendirileceğini ifade etti.
İstişare toplantısında kısa bir konuşma gerçekleştiren Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise, “Malatya’nın en merkezi noktalarından biri olan ve Çevre Yolu’na sıfır noktada bulunan mevcut Şire Pazarı yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alan ve 20-25 yıldır esnaflarımız orada hizmet vermekteler. 1980’li yıllarda temeli atılmış ve 2000’li yıllarda hizmete girmiştir. Yeni Şire Pazarı yapılırken mevcut alanın hem ekonomiye kazandırılması hem de en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu alanda gerekli imar düzenlemeleri yapılarak bu alan daha değerli bir hale getirilebilir. Bugün ki ziyaretimizin asıl amacı da bu alanın en iyi şekilde değerlendirilmesi için ne gibi bir çalışmanın yapılabileceği ile ilgili istişarede bulunmak. Bu toplantımızda bir ön izleme raporu çıkar ve devamında tekrar bir araya geliriz” dedi.
Başkan Gürkan: bizim buradaki amacımız benim hemşerilerimin en güzel şekilde Devletin hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasıdır. En maksimum şekilde fayda temin edeceksek o şekilde bir fayda temin etmektir. Mevcut Şire Pazarının şu anki durumundan hepimiz şikâyetçiyiz. Sağlık anlamında, hijyen anlamında, güvenlik anlamında, ticaret anlamında problemler yaşanmakta. Bu konuda esnaflarımızla mutabık olduğumuzu düşünüyorum.
Mevcut alanda dükkân alırken çok paralar harcamışsınızdır. Sizlerin haklarının zayi olmaması için ne yapabiliriz onun çabası içerisindeyiz. Borsa Başkanımızla görüştüğümüzde şunu ifade etmiştim vatandaşımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyiz. Onların lehine olan her şeyi yapacağız. Vatandaşımızın haklarının zayi olmasına hiçbir zaman taraf olmayız. Yeni yapılan Kayısı Ticaret Merkezi’ne taşındıktan sonra mevcut alanla ilgili fikirlerinizi ifade edin bizlerde düşüncelerimizi aktaralım ve yeniden planlama yapalım. İsterseniz konut alanı isterseniz ticaret artı konut alanı olarak düzenleriz. Sizin fikirleriniz doğrultusunda hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, mevcut alanın gerekli imar çalışmalarıyla birlikte site-konut yapılması talebinde bulundular.
Gündem, 21 Haziran 2022 03:27
Yorumlar (0)
KAPAKLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ'NDE TEMMUZ AYI ATÖLYELERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Orman Yangınları Tedbirleri Toplantısı Düzenlendi
SARAY'IN HİZMET ALTYAPISINA MODERN DOKUNUŞ
Vali Soytürk Çorlu Doğal Yaşam Alanı’nın Açılışına Katıldı
Vali Soytürk Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
BÜYÜKŞEHİR'DEN BALIKESİR'E DESTEK ELİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN YAŞAMA DOKUNAN CANDAN HİZMET
BÜYÜKŞEHİR'İN AĞUSTOS AYI TARİH VE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLIYOR
1’inci Ordu Komutanı Ersay Vali Soytürk’ü Ziyaret Etti
Vali Soytürk Stajyer Öğrencileri Makamında Kabul Etti
TEK MARKETLER TEKİRDAĞ'I SARIYOR: HEDEF 11 İLÇE
TEKİRDAĞ'DA KADIN DOSTU KENT YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR
UÇMAKDERE İLE ŞARKÖY ARASINDA YEPYENİ BİR YOL, YEPYENİ BİR KONFOR
ÇERKEZKÖY'DE YENİ BİR ATILIM, YEPYENİ BİR GÖRÜNÜM
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı
Vali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESNDEN BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU
CANDAN BAŞKAN: "TEKİRDAĞ'IMIZI BİRLİKTE YÖNETİYORUZ"
2025 Yılı Okul Yapımları Konulu Toplantı Düzenlendi
Vali Soytürk Tekirdağ Liman Bölge Başkanlığını Ziyaret Etti
TEK ÇOCUK YUVAMIZ MURATLI'DA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Halkımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Dünya Nüfus Günü Münasebetiyle Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
CANDAN BAŞKAN'DAN MURATLI'YA ÇOCUKLAR İÇİN MODERN GÜNDÜZ BAKIMEVİ
Beyaz Eşya Sektör Toplantısı Düzenlendi
Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner’den Valimiz Sayın Recep Soytürk’e Ziyaret
CANDAN BAŞKAN: "TARLADA İZİMİZ, HARMANDA SÖZÜMÜZ VAR" 10'UNCU HASAT BAYRAMI BEYAZKÖY'DE KUTLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Valiliğimizi Ziyaret Etti
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Tören Düzenlendi
ÇERKEZKÖY'DE YAZ TATİLİ DOLU DOLU BAŞLADI
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ MÜHENDİS İSTİHDAM EDECEK
TEK KAFE'DE FİYATLAR DÜŞTÜ MEMNUNİYET ORANI ARTTI
23 NİSAN'A ÖZEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANNE VE ÇOCUKLARA ÖZEL ANKARA GEZİSİ
TEKİRDAĞ'IN CADDE VE KAVŞAKLARINA İKLİM DOSTU DOKUNUŞ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ERGENE'YE MODERN SPOR TESİSİ
Vali Soytürk Başkanlığında Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı Yapıldı
