Bu Yiyecekleri Tüketin Gebe Kalma Şansınızı Artırın
Sağlık, 23 Mayıs 2022 10:55Her çift belli bir zaman sonra çocuk sahibi olmak ister. Ancak Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor.
Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, gebelik şansını artıran altın değerinde 10 besini sıraladı…
Zeytinyağı: Zeytinyağı, gebelik için en sihirli ürünlerden biridir. Tüm alınan vitamin ve besinlerin emilimini artırır. Ara katalizör görevinde olan bu ürün ile tüm besinler bağırsaktan emilir ve vücuda geçer. Kadınlarda insülin direncini azaltarak doğurganlığın artırılmasına katkıda bulunur.
İncir: İncirin içerisindeki A vitamini, C vitamini ve B vitamini yumurta kalitesini artırmada etkilidir. Bu yüzden çiftlerimize günde 5 incir yemelerini öneririz.
Havuç: İçeriğindeki beta karoten sayesinde tüketildiğinde vücutta hücre yenileme gerçekleşir. Böylelikle yumurta kalitesi artar. Beta-karoten açısından zengin olan havuç yumurtalıklardan yumurtlama (ovülasyon) oranlarını artırırken, oluşan hamileliğin düşükle sonuçlanma riskini de azaltıyor.
Nar: Şahane bir antioksidandır. Embriyonun rahim içerisinde tutunmasında pozitif etkisi vardır. . İçerdiği bol miktarda C vitaminiyle rahmin en iç tabakası olan endometriumun döllenmiş yumurtanın yerleşmesi için hazırlanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca cinsel isteği de artırır.
Fındık-Badem-Ceviz: Çinko ve selenyum bakımından oldukça zengin bu süper üçlü, yumurta kalitesini de anlamlı olarak pozitif yönde etkiler.
Ispanak: İçerisinde bol miktarda folik asit ve demir bulunmaktadır. Gebelik öncesi tüketilmesi gereken muhteşem bir besindir. Hem sperm, hem yumurtalık kalitesini artırmada etkilidir.
Balık: Omega-3’ten zengin balık tüketimini haftada 2 kez mutlaka öneriyoruz. Büyük balıklarda bulunan kurşundan ötürü büyük balık yerine küçük balık tüketimi daha faydalıdır. Güçlü anti-oksidan içeriğe sahiptir. Hücre yenileyicidir.
Keçiboynuzu: İçerdiği çinko, selenyum, E vitamini ile keçiboynuzu da özellikle erkekler üzerinde oldukça etkilidir. Sperm kalitesi ve sayısını artırır.
Otlu Peynir (Van): Otlu peynir içerisindeki otların tam bir afrodizyak etkisi vardır. Cinsel fonksiyonu artırır ve gebelik elde etme şansını artırır. Sperm kalite ve sayısında pozitif yönde etkilidir. Ayrıca kalsiyum yönünden zengindir.
Karadut: Çok güçlü antioksidanlardan biridir. Özellikle spermin rahme ve tüplere ulaşmasını sağlayacak ejekulat (meni) sıvısının oluşumunda önemli bir rol oynar.
Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Bu ürünlerin tüketimi ile birlikte çiftlerin trans yağ içeren paketli ürünlerden, alkol ve sigaradan uzak durmalarını, sağlıklı beslenmelerini, bol sıvı almalarını, günlük yürüyüşler yapmalarını öneriyoruz” diyor.
Sağlık, 23 Mayıs 2022 10:55
Yorumlar (0)
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Süleymanpaşa Belediyesi 1. Tekirdağ Günleri Başlıyor
Vefatının 87. Yılında Atamızı Özlem ve Saygıyla Andık
ULU ÖNDER ATATÜRK TEKİRDAĞ'DA MİNNETLE ANILDI
MUHTARLAR AKADEMİSİ'NİN DÖRDÜNCÜ DURAĞI ŞARKÖY
Zincir Market Temsilcileri İle İlimiz Sanayicileri Düzenlenen Toplantıda Bir Araya Geldi
HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE KUZU-OĞLAK YEM DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI
Tekirdağ Bakış haber sitesinden Zamanda Yolculuk! Cumhuriyetin İlk Yılları Yeniden Canlandı"
Süleymanpaşa Cumhuriyet Korteji Sele Dönüştü!
CUMHURİYET BAYRAMI VE KURULUŞUN 102. YILI TEKİRDAĞ'DA COŞKUYLA KUTLANDI
ÇERKEZKÖY’ÜN KURTULUŞU İÇİN KOŞTULAR
ÇERKEZKÖY'DE YİNE MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI
Vali Soytürk Osmanlıca Atölyesine Katıldı
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. CANDAN YÜCEER'İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
ANİ BASTIRAN SAĞANAK SONRASINDA BÜYÜKŞEHİR VE TESKİ EKİPLERİ SEFERBER OLDU
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da Tarımsal Üretimin Planlanması Yapıldı
Tekirdağ'da deprem Korkuttu
ONKOLOJİ HASTALARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ
'Tekirdağ'da Yaşayan Malatyalı Sayısı 20 Bini Aştı'
TESKİ'DEN EDİRNE'YE SU DESTEĞİ
İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı
TESKİ'DEN SÜLEYMANPAŞA'YA 5 YENİ SU SONDAJ KUYUSU
TEKİRDAĞ'DA İTFAİYE TEŞKİLATI'NIN 311. YILI KUTLANDI
Ahilik Haftası Münasebetiyle Vali Soytürk’e Ziyaret
AHİLİK HAFTASI HEYETİNDEN CANDAN BAŞKAN'A ZİYARET
DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ TEKİRDAĞ'DA RENKLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
19 Eylül Gaziler Günü Münasebetiyle Yemek Programı Düzenlendi
Bakan Memişoğlu ve Vali Soytürk Polifarma AR-GE Hammadde ve İlaç Üretim Merkezi’nin Açılışına Katıldı
Candan Başkan Vatandaşlarla Buluştu
MERİÇ-ERGENE HAVZASI İÇİN TEKİRDAĞ'DA ORTAK AKIL İLE YOL HARİTASI BELİRLENDİ
TEKİRDAĞ'DA KÜLTÜR, SANAT VE SPOR KURSLARI BAŞLIYOR
2025-2026 Akademik Yılı 1. Dönem Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME CANDAN DESTEK
Çorlu`nun İlk Coğrafi İşaretli Ürünü Seymen Kavununun Hasadı Başladı
BAŞKAN VAHAP AKAY 1000 ÖĞRENCİYE KIYAFET YARDIMINDA BULUNDU
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NDEN BİRİNCİ SINIFLARA KIRTASİYE SETİ
TEKİRDAĞLI BALIKÇILAR BÜYÜKŞEHİR'İN DESTEĞİYLE "VİRA BİSMİLLAH" DEDİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN, ARICILIĞI TEHDİT EDEN PARAZİT İLE MÜCADELE PROJESİ
