ALTIN
 4.563,13
DOLAR
 41,1828
STERLİN
55,5933
EURO
 48,1704

banner22

TESKİ'DEN EDİRNE'YE SU DESTEĞİ

Trakya’nın tek büyükşehri olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Edirne’ye tankerlerle su göndererek örnek bir dayanışma sergiledi. Bu yardım, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadelede yerel yönetimlerin işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Eklenme Tarihi

03 Ekim 2025 09:16

Güncelenme Tarihi

01 Ocak 1970 09:16
TESKİ'DEN EDİRNE'YE SU DESTEĞİ

Son yıllarda Trakya bölgesinde yağış miktarlarının azalması, barajlardaki su seviyelerinin kritik düzeylere gerilemesi ve yeraltı su kaynaklarının seviyesinin her geçen gün daha da aşağılara inmesi ile baş gösteren kuraklık ve iklim değişikliği sadece Tekirdağ’ı değil, çevre illeri de etkileyen bölgesel bir sorun haline geldi.

 

EDİRNE’DEKİ SU KRİZİNE KARŞI KOMŞU ELİ

Kuraklık nedeniyle içme suyu temininde zorlanan Edirne’ye, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen su tankerleri, belediyeler arası dayanışmanın somut bir örneği oldu. TESKİ’nin bu adımı, sadece teknik bir yardım değil; aynı zamanda iklim değişikliğine karşı ortak mücadelenin de önemini vurguluyor.

 

BELEDİYELER ARASI DAYANIŞMA: SINIRLARI AŞAN SORUMLULUK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, yaptığı açıklamada, “Kuraklık artık sadece bir çevre sorunu değil, doğrudan halkımızın yaşamını etkileyen bir kriz haline geldi. Bilimsel ve hızlı çözümler üretmeye kararlıyız. Sürdürülebilir su yönetimi vizyonunu hayata geçirme adına gece gündüz çalışıyoruz. Bu vizyon, sadece Tekirdağ için değil, çevre iller için de geçerli. TESKİ’nin Edirne’ye yaptığı yardım, bölgesel dayanışmanın ve sosyal belediyeciliğin güçlü bir yansıması. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya’nın tek büyükşehri olması dolayısıyla bölgesine de önemli katkılar veren bir kurum. İklim değişikliğine karşı dirençli kent modelleri oluşturma yolunda önemli adımlar atıyoruz. Aynı zamanda, yeraltı su kaynaklarının kontrollü ve verimli kullanımıyla bölgesel su krizlerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Sonuç olarak, Edirne’ye yaptığımız su yardımı, iklim değişikliğinin yerel etkilerine karşı bölgesel işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu tür dayanışma örnekleri, sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirecek adımlar arasında yer alacak” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner10